Turkije betaalt $30 per cruisepassagier

Turkije betaalt $30 per cruisepassagier

Inhoudsopgave

De Turkse overheid wil cruiserederijen over de streep trekken weer Turkse havens aan te doen, door 30 dollar per passagier te betalen. De cruisesector in Turkije heeft de afgelopen twee jaar fors ingeleverd. In 2015 kwamen er nog circa 2 miljoen cruisepassagiers in het land. Dit jaar worden dat er naar schatting 600.000.

De nieuwe premie geldt voor cruiseschepen die meer dan 750 passagiers vervoeren. Op deze manier wil Turkije de negatieve trend ombuigen, zegt de Turkse minister van cultuur en toerisme, Nabi Avci.

Koersverandering
Veel grote rederijen hebben de afgelopen twee jaar Turkije uit hun programma gehaald. Daarbij werd de onoverzichtelijke veiligheidssituatie in het land als reden aangevoerd. Daaronder zijn bijna alle grote rederijen als Aida, Costa Cruises, Royal Caribbean, MSC, HAL, Norwegian Cruise Line, Regent Seven Seas en Oceania Cruises. Met de 30 dollar premie per passagier wil de Turkse overheid een koersverandering bewerkstelligen.

De Turkse overheid investeert ook in vakantievluchten uit belangrijke Europese markten. De toeslag kan oplopen tot 6.000 dollar per vlucht. Deze subsidie wordt niet direct aan de airlines uitbetaald, maar wordt via inkomende agenten doorgegeven aan buitenlandse touroperators.

Redactie Voyago

Redactie Voyago

De redactie van Voyago zorgt dagelijks voor jouw portie reisinspiratie. Tips voor de redactie? Mail ons dan: redactie@voyago.nl.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten