Verhuis naar dit Italiaanse dorpje en krijg € 2,000

Verhuis naar dit Italiaanse pittoreske dorp en krijg € 2,000

Inhoudsopgave

De burgemeester van Bormida, Daniele Galliano’s, biedt iedereen € 2,000 die bereidt is om te verhuizen naar het dorp. Het kleine Italiaanse bergdorpje telt nu een populatie van 394 bewoners. Inwoners die in Bormida zullen blijven, gelegen zo’n 420 meter boven zeeniveau in het noordwesten van Ligurië, hoeven 50 euro per maand aan huur betalen.

Door middel van dit initiatief zou de burgemeester het dorp een nieuw leven in willen blazen.

De details van het contante aanbod moeten nog nader worden uitgewerkt en goedgekeurd door de gemeenteraad, schreef Galliano op zijn Facebook-pagina. Maar als alles doorgaat, zal vanaf volgend jaar iedereen die zich vestigt in Bormida en een woning huurt of koopt, een bedrag ontvangen van 2.000 euro.

Na een storm aan reacties wereldwijd, op de Facebook-post van de burgemeester, blijkt later dat het enkel om een ‘suggestie’ ging. Galliano: ‘Het was gewoon een idee om voor te stellen aan de Ligurische regionale overheden, met wie ik contact heb’, aldus de burgemeester. ‘Het nieuws is onjuist gemeld en heeft een wereldwijd publiek bereikt. Italië is een prachtig land maar, zoals andere, is het in een economische crisis. Dank u toch voor uw interesse’, zo meldt The Guardian

Redactie Voyago

Redactie Voyago

De redactie van Voyago zorgt dagelijks voor jouw portie reisinspiratie. Tips voor de redactie? Mail ons dan: redactie@voyago.nl.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten