Vijf keer het beste wat Corsica te bieden heeft

Vijf keer het beste wat Corsica te bieden heeft

Inhoudsopgave

Corsica is net een miniatuur continent, binnen een relatief klein gebied vind je er allerlei verschillende landschappen. Beschermde natuur, een kristalheldere zee en bijzondere monumenten: Corsica heeft alles in huis voor een verrassende trip.

Cultureel erfgoed
Laat je verassen door de culturele rijkdom van dit kleine eiland met opmerkelijke monumenten, zoals de barokke kerken van Bastia, de Romaanse kapellen van Castagniccia en de citadellen van Calvi en Bonifacio. In het museum van Corsica in Corte ontdek je meer over de geschiedenis van het eiland.

In de stad Ajaccio kun je in de voetsporen van Napoleon treden en in Ille-Rousse leer je juist meer over de grote Pascal Paoli. Je zult er kennis maken met de bron van de Corsicaanse culturele identiteit, de paghjella, een polyfonisch lied dat geregistreerd staat als UNESCO-werelderfgoed.

Beschermde natuur
Corsica staat ook wel bekend als Kallisté en wordt omschreven als de berg in de zee. Geniet van de diversiteit en schoonheid van het unieke Corsicaanse landschap. Denk daarbij aan zijn natuurparken, stranden, kreekjes, meren en bossen.

De ongerepte natuur op Corsica geeft rust en bescherming aan zeldzame dieren in het wild en aan uitgestrekte bossen waar meer dan 2.000 soorten planten groeien. Met een Regionaal Natuurpark dat tweederde van het eiland beslaat, is Corsica een goed bewaard gebleven eiland waar natuurgebieden en sites elkaar afwisselen.

Talloze activiteiten
Beleef unieke ervaringen op het land, op zee, in de lucht, of onder water. Met of zonder de begeleiding van professionals. Er is de keuze uit een scala activiteiten om zowel met vrienden, familie als met kinderen of volwassenen te beoefenen. Neem bijvoorbeeld bomen beklimmen, duiken, boottochten, zeilen, kajakken en andere activiteiten die jouw verblijf op Corsica tot een onvergetelijke vakantie zullen maken.

Gastronomie
Je hebt al wat gelezen over de natuur en het culturele erfgoed op Corsica, maar heb je de gastronomie van het eiland weleens geproefd? Leer culinair Corsica kennen door middel van lokale specialiteiten. Charcuterie, kazen, citrusvruchten, koekjes, kastanjemeel… Ze zijn hier allemaal aan tafel te vinden voor een gezellig moment met familie of vrienden.

Wellness
Pak je koffers en reis naar Corsica voor een verblijf vol wellness en ontspanning. Kom tot rust op het eiland van schoonheid of ga er even tussenuit om de natuur te bewonderen. Thalassotherapie, balneotherapie, hydrotherapie of meer eenvoudige spasessies zullen je de stress van het dagelijks leven doen vergeten.

Je kunt op Corsica tijdens alle seizoenen terecht om te ontspannen. De zon schijnt er altijd, het klimaat is mild en rust domineert in een natuurlijke omgeving waar je helemaal tot rust komt… Of je nu met je geliefde gaat of een groep vrienden.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten