Voorbereid op vakantie: vignet Oostenrijk

Voorbereid op vakantie: vignet Oostenrijk

Inhoudsopgave

De lente is officieel begonnen. De zon begint weer te schijnen, mensen gaan naar buiten en de reiskriebels beginnen weer. Voor veel mensen is dit dé periode waarin de plannen voor de zomervakantie gemaakt worden.

In de top 10 van populairste reisbestemmingen staat Oostenrijk. Oostenrijk is goed bereikbaar, veelzijdig en biedt voor ieder type reiziger tal van mogelijkheden. Het land staat bekend om haar natuur, gematigd klimaat en de vele culturele bezienswaardigheden. Veel Nederlanders kiezen voor een reis met de auto. Wat dien je nu eigenlijk te regelen voor jouw autovakantie naar Oostenrijk? Een vignet Oostenrijk is onmisbaar.

Vignet Oostenrijk

In een aantal landen in Europa worden automobilisten verplicht om een tolvignet, ook wel autobahnvignet, aan te schaffen. Dit geldt onder andere voor de landen Oostenrijk en Zwitserland. Met een digitaal vignet Oostenrijk kan je aantonen dat je voor het geregistreerde voertuig wegenbelasting hebt betaald. Je hoeft dit vignet alleen aan te schaffen wanneer je gebruik maakt van nationale snelwegen en autowegen van het land.

Dit jaar met de bus of camper op vakantie? Als het gewicht van jouw voertuig 3500 kg of meer bedraagt, dien je een Go-Box aan te schaffen.

Vignet Oostenrijk kopen

Ik ga op reis naar Oostenrijk, maar waar kan ik een tolvignet voor Oostenrijk kopen? Het Oostenrijk vignet kan je eenvoudig en snel in het Nederlands bestellen op tolvignetten.nl. Het vignet is volledig digitaal en zal worden gekoppeld aan het kentekennummer dat je doorgeeft op het aanvraagformulier. Je hoeft daarmee geen tastbaar vignet op jouw autoruit te plakken. Ook hoef je zo niet bij de grens aan te sluiten in de lange rij automobilisten voor het verkrijgen van een tolvignet.

Het verwerken van de aanvraag voor een digitaal vignet duurt één werkdag. Je kan daarna Oosten-rijk binnenrijden op de datum waarvoor je het vignet hebt aangevraagd. Het tolvignet kan worden aangevraagd voor 10 dagen, twee maanden of voor een heel jaar.

Er zijn een aantal wegen in Oostenrijk, waar je echter alsnog tol dient te betalen. Dit is onder andere het geval bij de bekende Arlbergtunnel, Karawankentunnel en de Großglockner-Hochalpen-Straße. De hoogte van het tolbedrag kan variëren van €5,00 tot €11,50. Dit bedrag kan contant of met creditcard betaald worden.

Milieusticker Duitsland

Bij de voorbereiding op een vakantie naar Oostenrijk, komt ook het aanvragen van een milieusticker voor Duitsland kijken. Sinds 2008 heeft de Duitse overheid voor een groot aantal Duitse steden milieuzones ingesteld. Zo’n milieuzone wordt ook wel een umweltzone genoemd. Binnen een umweltzone wil de overheid van Duitsland ervoor zorgen dat de luchtkwaliteit verbeterd wordt. Deze zones worden met verkeersborden aangeduid wanneer je in Duitsland door een milieuzone rijdt. Bij betreding van milieuzone, dien je over een autosticker te beschikken. Voor steden in het Ruhrgebied is een sticker verplicht. Ook voor steden als Düsseldorf en Mönchengladbach is een groene sticker op de voorruit van jouw auto verplicht. Naast de groene sticker, bestaat er een gele sticker. Deze worden alleen uitgegeven voor dieselauto’s vanaf 2001 – 2005 en is uitsluitend geldig voor Neu-Ulm.

Milieusticker Duitsland kopen

Op korte termijn een sticker nodig? Een milieusticker voor Duitsland aanvragen kan online en kost slechts enkele minuten. Binnen 1 tot 2 werkdagen zal het product naar het door jou opgegeven adres toegestuurd worden. De milieusticker is onbeperkt geldig. Zo ga je goed voorbereid op reis!

Verplichte veiligheidsproducten

Naast beide reisproducten, is het voor Oostenrijk ook vereist om een veiligheidsvest en gevarendriehoek in de auto te hebben. Deze kan je gebruiken in geval van nood of bij onveilige situaties op de weg. Daarnaast is voor vrijwel ieder land binnen Europa vastgesteld dat autobestuurders over een verbanddoos in de auto dienen te beschikken.

Redactie Voyago

Redactie Voyago

De redactie van Voyago zorgt dagelijks voor jouw portie reisinspiratie. Tips voor de redactie? Mail ons dan: redactie@voyago.nl.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten