What to do in Dubai

What to do in Dubai

Inhoudsopgave

Dubai is een land van uitersten, maar ook een land waar je uiterst goed kunt ontspannen. Laat je onderdompelen in een wereld van op-en-top luxe. Slenter langs de witte standen en shop tot je erbij neervalt in het grootste winkelcentrum ter wereld.

Slenteren langs het strand
Zonliefhebbers kunnen het gehele jaar in Dubai terecht. In de zomer kan het echter erg warm worden, met een gemiddelde middagtemperatuur van 40 graden, die kan oplopen tot 50. De beste periodes om het land te bezoeken zijn van september tot en met april. Je hebt de keuze uit een groot aantal prachtige witte stranden. Dubai telt meer dan twintig openbare stranden, waarvan Jumeirah Beach en Umm Suqeim erg bekend zijn. Nabij Jumeirah Beach kun je slenteren over The Walk. Hier vind je tal van restaurants, cafés en winkeltjes. De straat langs de boulevard is het terrein van sportauto’s en limousines.

Shopparadijs
Over winkelen gesproken: Dubai Mall is een must do. Dit winkelcentrum steekt met kop en schouders boven de rest uit. Met een oppervlakte van meer dan een half miljoen vierkante meter en ruim 1.200 winkels is de Dubai Mall officieel het grootste winkelcentrum van de wereld. Eind 2016 is er gestart met een grootste verbouwing; er komen nog eens ruim tienduizend vierkante meters bij. Maar houd je het liever op iets kleiners? In het prestigieuze Mina A’Salam en Al Qasr Hotel is een, voor Dubai begrippen, wat kleiner winkelcentrum te vinden. Souk Madinat is sfeervol en gezellig en de kleinere winkeltjes worden afgewisseld met kraampjes. Er zijn veel Arabische spullen te koop, zoals kleding, kaarsen, tapijten, waterpijpen en wierook.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten