Zomerboekingen met 4,2 procent in de plus

Zomerboekingen in de plus: 4,2 procent

Inhoudsopgave

Nederlanders boeken volop hun winter- en zomervakanties met als favoriet: Griekenland en Italië. Dat blijkt uit cijfers van de ANVR- GfK Travelscan over januari en februari 2017.

Aan het begin van 2017 is zowel voor de winter als de zomer meer geboekt dan vorig jaar. De zomerboekingen voor 2017 laten een stijging zien van 4,2% en de winterboekingen zijn geplust met 2,6%.

Uit de cijfers voor het winterseizoen blijkt dat de populariteit voor Egypte, Italië en Portugal stijgt. Egypte laat een groei zien van 41,1% in zijn totaliteit. In de maand februari zijn de boekingen naar Egypte gestegen met 106% ten opzichte van dezelfde maand in 2016. Boekingen naar Italië is in zijn totaliteit gestegen met 24% en Portugal met 35,6%. De zomerboekingen laten ten opzichte van 2016 een plus zien voor Griekenland (43,2).

Turkije is bij de vakantiegangers vooralsnog minder populair met 4,3% minder boekingen in de maand februari ten opzichte van dezelfde maand een jaar geleden. De mogelijke effecten van de gebeurtenissen van afgelopen weekend zijn hierin niet meegenomen.

“We zijn het jaar 2017 goed gestart. Je merkt dat het consumentenvertrouwen is toegenomen en dat consumenten weer willen boeken. Overigens is het winterseizoen bijna voorbij en kunnen we met een groei van 2,6% spreken over een prima seizoen”, zegt Frank Oostdam (voorzitter/directeur ANVR).

Redactie Voyago

Redactie Voyago

De redactie van Voyago zorgt dagelijks voor jouw portie reisinspiratie. Tips voor de redactie? Mail ons dan: redactie@voyago.nl.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten