Zonder test, maar met gezondheidsverklaring naar Turkije

Antalya, Turkije

Inhoudsopgave

Turkije heeft recent de toegangsprocedure voor reizigers uit veel Europese landen, waaronder Nederland, vergemakkelijkt. De reiziger vult online het entry-form in en toont bij aankomst in Turkije een geautoriseerde gezondheidsverklaring en hoeft geen PCR-test te doen.

Gezondheidsverklaring met vaccinatie of covid-genezing

Er is niet langer een PCR-test vereist als de reiziger bij aankomst in Turkije een bewijs van volledige vaccinatie overlegt dat is afgegeven door de vaccinerende instantie. De laatste vaccinatie dient van minstens 14 dagen voor vertrek te dateren. Ook met een medische verklaring dat de reiziger tijdens de periode van zes maanden voor aankomst in Turkije met covid besmet was en daarvan genezen verklaard is, is niet langer een PCR-test vereist. In alle andere situaties is een reis naar Turkije evenzeer mogelijk en dan met een negatieve uitslag van een PCR-test binnen 72 uur of een antigentest binnen 48 uur voor vertrek van de vlucht.

Vakantiegangers uit Nederland vullen gemakkelijk online een Form for Entry to Turkije in. Dit dient uiterlijk 72 uur voor vertrek van de vlucht online ingediend te worden bij de Turkse overheid. Voor deze en andere actuele informatie bezoeken consumenten de website van het Turks Nationaal Verkeersbureau.

Boek hier jouw vakantie naar Turkije!

Sharon Evers

Sharon Evers

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten