Zuid-Korea: 6x bezienswaardigheden voor een onvergetelijke reis

Bezoek een van de mooiste bezienswaardigheden van Zuid-Korea

Inhoudsopgave

Bij een reis naar Azië denkt men vaak aan Thailand, Japan en Indonesië, terwijl Zuid-Korea echt een land is dat je niet mag overslaan. Het land heeft misschien niet de Thaise stranden, maar met deze bezienswaardigheden in Zuid-Korea word je reis een onvergetelijke ervaring. Ontdek het ongerepte land van Azië en laat je verrassen… #voorstraks

1. Bezoek de Bulguska tempel

Een van de bekendste tempels in Zuid-Korea is de Bulguska tempel. Het ligt vlakbij de stad Gyeongju en vanuit hier is het dan ook een aanrader om de tempel te bezoeken. Het behoort tot de meest bezochte bezienswaardigheden in Zuid-Korea en dat komt doordat het van buiten én van binnen indrukwekkend is. Binnen vind je namelijk zeven nationale schatten waarvan twee prachtige Boeddhabeelden. Een must-see tijdens je reis door Zuid-Korea!

2. Struin door een traditionele stad

In het noorden van Seoul vind je een kleine stad genaamd Bukchon Hanok Village. Hier vind je ongeveer 900 traditionele Hanok huisjes, de oude Koreaanse huizen. Het is een bijzondere ervaring om hier door de kleine straatjes te struinen waar de huizen bedekt zijn met betegelde daken. Wil je meer weten over de geschiedenis van de Hanok huizen? Bezoek dan het Bukchon Traditional Culture Center waar je ze met passie meer vertellen over de huizen.

Struin door de straten van het Bukchon Hanok Village
Bukchon Hanok Village

3. Neem een kijkje bij het Changdeokgung Palace

Nog een prachtige bezienswaardigheid in Seoul is het Changdeokgung Palace. Het paleis in Zuid-Korea werd in het jaar 1405 door de eerste koning van de Joseondynasie gebouwd. Het paleis ligt aan de voet van de Eungbongsan berg, waardoor je een prachtig uitzicht hebt over Seoul. Bezoek de toegangspoort van Changdeokgung, het gebouw Seonjeongjeon waar de koning woonde met zijn familie en de enorme tuin vol bloemen, planten en bomen.

Boek hier je reis naar het prachtige Zuid-Korea

4. Geniet van een indrukwekkend uitzicht

In de stad Gyeongju vind je niet alleen de Bulguska tempel, maar ook de Seokguram grot. Deze tempel in Zuid-Korea staat vooral bekend om zijn indrukwekkende ligging. Het ligt namelijk hoog in de bergen en is uitgehouwen uit de rotsen. In het jaar 774 was de tempel na 32 jaar bouwen eindelijk af. De bouwtechniek is interessant en de verschillende Boeddhabeelden die binnen staan, zijn indrukwekkend.

Bezoek de verstopte tempel en geniet van het uitzicht.
Seokguram grot

5. Ga hiken door het Seoraskan National Park

Een prachtig National Park in Zuid-Korea is het Seoraksan National Park. Het park staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en dat geeft gelijk aan dat het een prachtig gebied is. Je vindt hier onder andere wilde dieren, unieke rotsformaties, bossen, warmwaterbronnen en veel tempels. Bezoek de twee bekendste tempels van het park Sinheungsa en Baekdamsa en verken de omgeving door een prachtige hike te maken.

6. Kom tot rust op Jeju Island

Vlakbij de kust van Zuid-Korea vind je Jeju Island. Hier kun je heerlijk genieten van het zonnetje terwijl je de unieke geschiedenis ontdekt. Jeju Island is uitgeroepen tot één van de ‘New 7 Wonders of Nature’ en dat is terecht. Het voelt alsof je in een sprookje bent terwijl je de prachtige omgeving ontdekt. Huur een auto en ga op zoek naar de mooiste plekjes van het eiland.

Kom tot rust op Jeju Island
Jeju Island
Lotte Broers

Lotte Broers

Hi! Ik ben Lotte en werk op de redactie bij Voyago.nl. Ik houd van reizen en kan niet wachten om de wereld meer te gaan ontdekken. Mijn favoriete vakantieland is Griekenland, waar je mij kan vinden op het prachtige Kreta. Spanje blijft ook een favoriet, zeker na vijf maanden in Noord-Spanje te hebben gewoond. Heb je vragen of wil je meer weten? Stuur mij dan een mailtje via info@voyago.nl!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten