Zwitserland in de zomer, een keer wat anders

De zomer in Zwitserland, een keer wat anders

Inhoudsopgave

De auto of het vliegtuig pakken naar de Middellandse Zee of juist naar een verre bestemming, wellicht is het dit jaar tijd voor iets anders. Doorkruis de Duitse Autobahn of het luchtruim en waan jezelf in een totaal andere wereld. De wereld van Zwitserland.

De hoogte in
Diepe dalen en hoge bergen typeren het Zwitserse landschap. De bekendste berg van Zwitserland is de Matterhorn. En is 4.478 meter hoog en is inmiddels hét kenmerk van Zwitserland geworden. De berg is met name populair onder bergbeklimmers. Jaarlijks doen ongeveer 2.500 klimmers een poging om de top te bereiken. Vlakbij de Matterhorn ligt de Kleine Matterhorn. Op deze berg bevindt zich het hoogste uitkijkpunt van Europa en is gelukkig voor de minder ervaren klimmers met een kabelbaan te bereiken.

Aan de andere kant van Zwitserland bij Schauffhausen ligt de grootste waterval van Europa: De Rheinfall. De waterval is 150 meter breed en wordt gekenmerkt door een grote rots middenin het water. Aan prachtige natuur geen gebrek in Zwitserland, maar voor wie de steden wil ontdekken zijn er ook talloze mogelijkheden.

Levendig Zürich
Deze stad wordt ook wel het economische centrum van Zwitserland wordt genoemd. Ideaal voor in de zomer is een bezoek aan het Alpamare Water Park. Ouders kunnen heerlijk genieten van het thermalbad, terwijl de kinderen zich vermaken op de enorme glijbanen. In het Zürichhorn Park kan ook worden gezwommen. Deze Chinese tuin is een geschenk uit China en is zeker de moeite waard om te bezoeken. Omringd door de Chinese Muur vind je er tempels, vijvers en prachtige bruggen.

Ook als de zon ondergaat hoef je je niet te vervelen in Zürich. De stad staat bol van clubs, barretjes en restaurants. In juni wordt de hele stad omgetoverd tot een muzikaal paradijs tijdens het Zürich festival. Niet veel later wordt er volop gedanst tijdens het muziekfestival Live at Sunset. Als klap op de vuurpijl kan iedereen vlakbij de Zürichsee genieten van bekende films op een scherm van maar liefst 300 meter. Geen moment om je te vervelen. In de zomer zijn er talloze skeelers, strandgangers en straatartiesten te bewonderen.

Flaneren in Montreux
In een beschutte baai van het Meer van Genève, ingesloten door wijnbergen en voor het adembenemende decor van de met sneeuwbedekte Alpen ligt de stad Montreux. Grote bekendheid geniet het Montreux Jazz Festival dat telkens in de maanden juni en juli op verschillende podia en in de parken van de stad plaatsvindt.

Vanwege het buitengewoon milde klimaat wordt Montreux hoofdstad van de Waadtländer Rivièra genoemd. Hier gedijt een vegetatie, met pijnbomen, cipressen en palmbomen, die normaal gesproken eerder rond de Middellandse Zee te vinden is. Charlie Chaplin, Freddie Mercury en talrijke andere persoonlijkheden van wereldfaam woonden en wonen aan de Waadtländer Rivièra.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten