10x redenen om een reis naar Argentinië te boeken

10x redenen om een reis naar Argentinië te boeken

Inhoudsopgave

Als grootste Spaanssprekende land ter wereld kent Argentinië een prachtige geografie, interessante geschiedenis en cultuur, een bloeiend nachtleven en een unieke lokale keuken. Geen wonder dat het land jaarlijks duizenden bezoekers trekt: tien redenen waarom jij ook binnenkort een bezoek moet plannen.

1. Argentijnse wijn
Het is een bijzondere belevenis om een glas te wijn te drinken in de stad waar deze vandaan komt. En laat Argentinië daar nu de perfecte bestemming voor zijn, het is namelijk het zesde grootste wijn producerend land ter wereld. Bovendien bieden talloze Argentijnse wijnhuizen wijnrondleidingen en proeverijen.

2. Watervallen van Iguazú
De watervallen werden in 1984 als een natuurlijke werelderfgoedlocatie door de UNESCO opgericht. Samen met Nahuel Huapi National Park in Patagonië, is Iguazú Falls een van de meest bezochte toeristische trekpleisters in Argentinië, en met goede reden. Bezoekers kunnen genieten van het adembenemende uitzicht, eventueel in combinatie met rondleidingen, tochten en watersport aan de voet van de watervallen.

3. Paarden en gauchos
Paarden’s maken deel uit van de Argentijnse cultuur sinds de gauchos (Argentijnse cowboys) rondtrokken over de uitgestrekte vlakten van het land. Kruip in de huid van deze avonturiers en schrijf je in voor pololessen, bekijk races in een hippodrome of boek een dagtocht voor een ritje door het Argentijnse landschap.

4. Wintersport in Ushuaia
Ushuaia ligt aan de zuidelijke kust van Isla Grande de Tierra del Fuego en biedt volop mogelijkheden om te genieten van de rijke cultuur, geschiedenis en natuurlijke schoonheid. Sportliefhebbers kunnen skiën, rodelen en snowboarden in de winterwonderlanden Glacier El Martial en Cerro Castor en gaan.

5. Watersport in Tigre Delta
Om te ontsnappen aan het hectische leven in Buenos Aires, gaan zowel locals als toeristen naar Tigre Delta. De stad Tigre ligt aan de rivierdelta van Parana en bestaat uit honderden eilanden bezaaid met vakantiehuisjes. Watersportliefhebbers kunnen er genieten van vissen, kajakken en varen door het doolhof van kanalen van Tigre.

6. Winkelen in Palermo Soho
In de straten van Palermo Soho, een hippe wijk in Buenos Aires, vind je een heleboel mooie boetiekjes. Trek comfortabele schoenen aan en bereid je op een dagje shoppen. Palermo heeft ook tientallen cafés, bars en restaurants voor bijna elk gehemelte. Je zult geen honger lijden in dit deel van Argentinië.

7. Festivals
In een land waar altijd iets te vieren is, kun je het hele jaar door naar verschillende soorten festivals. Een land dat altijd een gelegenheid neemt om het te vieren, Argentinië heeft veel verschillende soorten festivals. Er is voor ieder wat wils, van filmfestival tot fashion week en boerderijbeurs.

8. Glaciers Nationaal Park
In 1981 werd het Glaciers Nationaal Park opgenomen in de UNESCO Werelderfgoedlijst. De gletsjers in het park zijn voornamelijk zichtbaar rond twee meren, Argentino en Viedma. Bij deze meren kun je spectaculaire verschijnselen zien, waarbij stukken ijs van de gletsjers loslaten en met veel kabaal de zee in verdwijnen.

9. Steak
Met een vleesconsumptie van meer dan 100 kilogram per jaar per hoofd van de bevolking, heeft Argentinië ‘s werelds op één na hoogste consumptiesnelheid van rundvlees. Wat maakt Argentijnse steaks zo lekker? Veel rundvleesproducenten in Argentinië gebruiken traditionele methoden en voeren hun koeien met gras. Dit is duurder, maar de koeien zijn gezonder en het vlees is smakelijker.

10. Geologie en gastronomie in Salta
De stad Salta biedt een schat aan ervaringen, van geologische wonderen tot het plezier van de lokale gerechten, tot een interessante cultuur en geschiedenis. Je kunt hier genieten van rondleidingen door de Calchaquí-vallei of een uitstapje naar de kleurrijke rotsformaties en rustige dorpen. De regio Salta staat ook bekend om zijn heerlijke wijnen en traditionele gerechten zoals humitas, locro en empanadas.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten