48 uur in koninklijk Windsor: de highlights

48 uur in koninklijk Windsor: de highlights

Inhoudsopgave

Windsor is aankomende zaterdag het decor van de koninklijke bruiloft van de Britse prins Harry en zijn bruid Meghan Markle. Maar wat valt er allemaal nog meer te doen op deze koninklijke locatie? Het Britse verkeersbureau deelt een aantal tips die je in twee dagen het beste van Windsor laten zien.

Changing of the Guard
Eenmaal in Windsor kun je het beste bij Windsor Castle beginnen. Wie op tijd is, kan de wisseling van de wacht te bekijken. Deze koninklijke ceremonie is meestal om 11 uur ’s ochtends op dinsdag, donderdag en zaterdag. Maar het schema verandert soms, dus controleer voordat je gaat de laatste updates op de site van Windsor Castle. Na de ceremonie kun je de tijd nemen om het kasteel beter te bekijken.

Gotische architectuur
St George’s Chapel is de spectaculaire setting van het huwelijk van Prins Harry en Meghan Markle. St George’s Chapel is een voorbeeld van de unieke Britse versie van gotische architectuur en wordt gezien als een van de mooiste kerkelijke gebouwen van het land. De bouw begon ruim 500 jaar geleden in de tijd van Koning Henry IV. Vergeet bij een bezoek niet om een naar het bijzondere stenen plafond te werpen, een latere toevoeging door Henry VII. St George’s Chapel is de laatste rustplaats van 10 Britse vorsten waaronder Henry VIII en Charles I. Het is geopend voor bezoekers van maandag tot en met zaterdag.

Chique Britse kostschool
Eton heeft vele bekende mensen in Engeland opgeleid, zoals Prins Harry, Hugh Laurie en Tom Hiddleston. Dankzij zijn ligging en zijn fraaie oude gebouwen ziet Eton College er precies uit zoals je verwacht van een chique Britse kostschool. Er zijn tours onder leiding van een gids op vrijdagen van 14:00 tot 16:00 uur in de periode van 4 mei tot 7 september.

Eton College Chapel, Windsor, Engeland

Ontspanning Britse vorsten
Frogmore House is een plek waar Britse vorsten zich terugtrekken voor een beetje rust. Dit gebeurt als sinds de tijd van George III. Het huis ligt in het Home Park van Windsor Castle en is beperkt geopend voor publiek: op 3 dagen in juni en op afspraak voor groepen vanaf 15 personen in augustus. Frogmore House en Eton College zijn niet vaak geopend voor publiek. Wil je deze bijzondere plekken graag bezoeken, plan je trip dan op de juiste dagen.

Afternoon tea
Na het bekijken van de koninklijke bezienswaardigheden van Windsor is het tijd om de culinaire hotspots van het stadje op te zoeken. Er zijn eetgelegenheden voor elk budget. Voor wie het echt bont wil maken, is de afternoon tea bij Coworth Park een aanrader. Vanuit de Drawing Room van deze Michelin sterrenzaak heb je een mooi uitzicht op het omliggende landschap en op het menu staan maar liefst 20 verschillende soorten thee.

Ruimte voor iedereen
Zoals de naam al verklapt: Windsor Great Park is ruim opgezet, met plek voor iedereen. Je ziet er monumenten, oeroude bossen, fraai aangelegde tuinen, zeldzame dieren (voor wie goed kijkt en een beetje geluk heeft) en kleurrijke bloemen. Je kunt er makkelijk een hele dag doorbrengen, maar in dit geval wordt het aangeraden om vooral even van de rivier te genieten.

Rivier de Theems
De Theems, die loopt toch door Londen? Jazeker, maar hij begint al helemaal in Cotswolds en komt ook door Windsor. Een wandeling over de paden langs de oevers is bijzonder ontspannend, zeker met af een toe een stop bij een van de vele cafés en barretjes aan de kant. In de zomermaanden kan het er druk worden met andere bezoekers, maar je vindt altijd wel een kalme plek. Ook relaxed: met een drankje in de hand om je heen kijken vanaf het dek van de boot, die je naar de pier van Windsor Racecourse brengt.

Britse paardensport
De Windsor Racecourse is een van de monumenten van de Britse paardensport. Rivierboten brengen je van het centrum van Windsor naar de beroemde baan, waar tussen april en oktober vele wedstrijden en evenementen worden gehouden. Populair zijn Monday Night Racing, het Best of British Festival en de Ladies Day.

Hoe kom je er?
Met de trein vanaf Londen zijn er directe lijnen van London Paddington en Waterloo naar Windsor & Eton Central. Deze treinen doen er ongeveer 40 minuten over, de reistijd naar Windsor & Eton Riverside is 10 minuten langer. Beide stations liggen uitstekend voor een bezoek aan het kasteel, maar als je direct naar de rivier wilt, dan scheelt de iets langere tijd in de trein je een stuk lopen.

Met de bus: vanaf London Victoria vertrekken er 2 directe buslijnen naar Windsor, de Greenline en de National Express. Reistijd is ongeveer een uur, maar de prijzen liggen lager dan bij de trein.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten