Top 5 favoriete landen om een auto te huren

Top 5 meest en minst geliefde autohuur landen

Inhoudsopgave

Uit een trendonderzoek van autoverhuurbedrijf Sunny Cars blijkt dat de meeste Nederlanders het liefst in Spanje een auto huren. Het jaarlijkse onderzoek van Sunny Cars is uitgevoerd in april dit jaar onder 1.129 respondenten van 25 jaar en ouder.

Spanje veruit populairst
Naast Spanje als populairste autohuurland (34,8%) blijken de landen Griekenland (16,9%), VS (13,9%), Italië (12,9%), Portugal (12,2%) ook geliefd om te ontdekken per huurauto.

Bangkok: no-go
Echter, geeft ruim 20 procent van de respondenten aan, niet achter het stuur te zullen kruipen in Thailand. Daarop volgen de landen Turkije, Zuid-Afrika, Verenigd Koninkrijk en Curacao als minst geliefde landen om doorheen te toeren.

Weinig vertrouwen
Ook blijkt uit de onderzoeksresultaten dat de gemiddelde Nederlander weinig vertrouwen heeft in het huren van een auto in het buitenland.’Ruim een derde huurde in de afgelopen 3 jaar een auto. Toch vertrouwt bijna de helft (48,3%) van de Nederlanders het niet om een auto te huren in het buitenland’, aldus Sunny Cars. ‘De belangrijkste redenen: ze voelen zich onder druk gezet om aanvullende verzekeringen af te nemen bij het ophalen van de huurauto (43,3%) en hebben negatieve ervaringen (33,5%). De Europese Commissie voert dan ook strijd tegen autoverhuurbedrijven die de consument met onvoorziene kosten opzadelen.’

Redactie Voyago

Redactie Voyago

De redactie van Voyago zorgt dagelijks voor jouw portie reisinspiratie. Tips voor de redactie? Mail ons dan: redactie@voyago.nl.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten