5 redenen waarom je verliefd wordt op Montenegro

Uitzicht over de stad Kotor

Inhoudsopgave

Historische stadjes, hagelwitte stranden en prachtige fjorden vormen het schilderachtige decor in Montenegro. De relatief onbekende reisbestemming biedt groene natuur, indrukwekkende bezienswaardigheden en lekkere badplaatsen. Er is genoeg te zien en te beleven in Montenegro waardoor je in no-time verliefd bent op het land.

1. De adembenemende stad Kotor

Een must-see van Montenegro is de stad Kotor. De stad wordt door een muur omringd, waardoor er gezellige binnenpleintjes te vinden zijn, gevuld met winkels, restaurant én bijzondere kerken. Voor een uitzicht over de stad beklim je 1.260 traptreden langs de stadsmuren. Vanaf hier heb je een adembenemend uitzicht over de stad en over de Baai van Kotor. Vergeet ook niet de Baai zelf te bezoeken.

De Baai van Kotor
De Baai van Kotor

2. Slenter door de knusse straatjes

Doordat de inwoners van Montenegro nog niet gewend zijn aan het opkomende toerisme, zijn ze relatief rustig. Hierdoor is het heerlijk om te slenteren door de straten. Je hebt namelijk geen last van winkel- of restauranteigenaren die je het liefst naar binnen sleuren. Zo kun je op je eigen tempo ergens naar binnen stappen en kijken naar al het moois wat er te vinden is.

De knusse straatjes van Montenegro
Straten van Montenegro

3. Waan je in een schilderij

In het noorden van Montenegro bevindt zich het Nationale Park Durmitor. Het is het grootste nationale park van het land met indrukwekkende natuur. Er zijn ongeveer 18 meren te vinden in het park waaronder het Crno Jezero, of te wel het zwarte meer. Het meer wordt omringd door hoge bergen, waardoor het lijkt alsof je naar een schilderij kijkt. Wandel door de Tara kloof of ga raften in de rivier Tara.

De prachtige natuur van Durmitor
Nationaal Park Durmitor

4. Wissel het strand met de stad af

Budva is de bekendste badplaats van Montenegro. Het ligt gelegen aan de zee en daardoor zijn er veel stranden te vinden. De ene dag kan je tot rust komen op het strand, terwijl je de andere dag de mooie stad bezoekt. Hier vind je culturele en historische bezienswaardigheden. In het historische centrum vind je oude stadspoorten en stadsmuren. Bezoek een van de vele kerkjes, de gezellige straatjes en maak een gezellig praatje met de locals.

De historische stad Budva
Budva

5. Kom tot rust op het Biogradska meer

Een ander prachtig natuurpark is het Nationaal Park Biogradska Gora gelegen in het oosten van Montenegro. Het park bestaat uit een aantal meren, groene bergen, bossen en veel flora en fauna. Je kunt een boottocht maken over het belangrijkste meer, het Biogradska meer. Maak ook een wandeling naar de Dolovi vallei. Tijdens de wandeling kom je langs de mooiste uitzichten van het park terwijl je de mooiste vlinders en vogels spot.

Het Biogradska meer
Het Biogradska meer
Lotte Broers

Lotte Broers

Hi! Ik ben Lotte en werk op de redactie bij Voyago.nl. Ik houd van reizen en kan niet wachten om de wereld meer te gaan ontdekken. Mijn favoriete vakantieland is Griekenland, waar je mij kan vinden op het prachtige Kreta. Spanje blijft ook een favoriet, zeker na vijf maanden in Noord-Spanje te hebben gewoond. Heb je vragen of wil je meer weten? Stuur mij dan een mailtje via info@voyago.nl!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten