De 10 mooiste dorpjes van Europa

Het prachtige dorpje in Oostenrijk

Inhoudsopgave

Europa kent een hoop unieke en historische dorpjes die allesbehalve saai zijn. De fotogenieke plekken zorgen ervoor dat je altijd het perfecte plaatje schiet. Hoewel er talloze dorpjes te vinden zijn in Europa, is het toch gelukt om voor jou een top 10 te maken. Welke plek ga jij binnenkort bezoeken?

1. Hallstatt – Oostenrijk

Verscholen in het gebergte van de Alphen ligt het knusse dorpje Hallstatt. Overal staan pittoreske houten huisjes aan de oever van de Hallstätter See. Terwijl je langs de oever loopt, kijk je tegen de hoge bergen aan. De bijzondere plek wordt nog mooier doordat er een waterval midden in het centrum staat. Vergeet niet de kabelbaan te pakken naar de Hohe Krippenstein voor een prachtig uitzicht over het dorp.

2. Marsaxlokk – Malta

Eén van de meest knusse dorpjes van het eiland Malta, is Marsaxlokk. Het traditionele vissersdorpje heeft een prachtig uitzicht op de zee en langs de kustlijn vind je talloze vissersboten. De authentieke sfeer is hier goed bewaard gebleven en geven je echt het gevoel op vakantie te zijn. Bezoek de markt met verse vis terwijl je geniet van de heerlijke zon.

Het dorpje Marsaxlokk
Marsaxlokk

3. Colmar – Frankrijk

Het dorpje Colmar is een van de weinige plekken die gespaard is gebleven tijdens de Tweede Wereldoorlog, waardoor je naast Franse invloeden ook Duitse invloeden terugvindt. De plaatselijke bakker verkoopt verse croissants, maar ook kugelhopfen. Met een historisch kasteel, smalle straatjes vol hobbelige keien en pastelkleurige huisjes is het dorpje te mooi om waar te zijn.

Colmar in Frankrijk
Colmar

4. Manarola – Italië

Een van de vijf Cinque Terre dorpjes van Italië is het prachtige Manarola. De vijf dorpen zijn opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO en dat heeft zo haar redenen. Het kleurrijke dorpje dat wordt omringd door een ruige zee en steile rotsen geeft je het echte Italiaanse gevoel. Kom helemaal tot rust bij een van de restaurants terwijl je geniet van lokale specialiteiten.

Het prachtige dorpje Manarola
Manarola

5. Kotor – Montenegro

Nog een plek dat op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat, is het oude centrum van het dorpje Kotor. In de baai van Montenegro ligt het mooie dorpje waar je heerlijk kan verdwalen in de vele steegjes. Het voelt een beetje alsof je door een doolhof loopt en dat gevoel kan ook kloppen. Kotor is namelijk gebouwd om vijanden in de war te brengen als zij de stad hadden bereikt.

Het dorpje op de UNESCO Werelderfgoedlijst
Kotor

6. Reine – Noorwegen

Een knusse vissersdorpje omgeven door een landschap van water en hooggebergten, dat is Reine in Noorwegen. Overal waar je loopt, heb je adembenemende uitzichtpunten. Hoewel het dorpje zelf niet groot is en je hier makkelijk doorheen slentert, heb je in de omgeving allerlei buitenactiviteiten te doen. Wat dacht je van walvis spotten of kajakken?

Het vissersdorpje Reine
Reine

7. Cesky Krumlov – Tsjechië

Na Praag is het dorpje Cesky Krumlov de grootste toeristische plek van Tsjechië. Een wandeling door het dorpje met haar prachtige gebouwen en oude kasteel, geeft het gevoel alsof je even helemaal alleen bent. Bezoek de interessante musea die je hier vindt of dwaal door de knusse straatjes en over de mooie pleinen.

Het dorpje Cesky Krumlov
Cesky Krumlov

8. Bled – Slovenië

Bled wordt vaak gezien als een sprookjesachtige plek door de bosrijke omgeving, het Meer van Bled en het charmante kerkje op het eiland midden op het meer. Kijk uit op de Julische Alpen tijdens een van de vele wandelroutes die je hier kan maken of pak de fiets en verken de omgeving. Sla een overtocht van het vaste land naar het eiland niet over, zodat je het kleine kerkje kan bezoeken.

Het adembenemende Bled
Bled

9. Bibury – Engeland

In de Cotswolds gelegen in Engeland vind je het eeuwenoude dorpje Bibury, dat door de jaren heen hetzelfde is gebleven. De oude, kleine huizen, de groene heuvelachtige omgeving en het kleine riviertje dat door het dorpje stroomt, geeft je het gevoel dat je een schilderij binnen bent gelopen. De huisjes staan schots en scheef en worden omringd door prachtige bloemen en planten, waardoor je gelijk aan de slag wilt met je camera.

Het pittoreske dorpje Bibury
Bibury

10. Albarracín – Spanje

Het dorpje Albarracín is een nationaal monument. Het heeft prachtige oude gebouwen zoals de Kathedraal en het Alcázar de Albarracín. Het dorpje gelegen in het Spaanse binnenland, heeft knusse straatjes en een fijne sfeer. De middeleeuwse plek zorgt ervoor dat je even terug gaat in de tijd.

Het Spaanse dorp Albarracin
Albarracin
Lotte Broers

Lotte Broers

Hi! Ik ben Lotte en werk op de redactie bij Voyago.nl. Ik houd van reizen en kan niet wachten om de wereld meer te gaan ontdekken. Mijn favoriete vakantieland is Griekenland, waar je mij kan vinden op het prachtige Kreta. Spanje blijft ook een favoriet, zeker na vijf maanden in Noord-Spanje te hebben gewoond. Heb je vragen of wil je meer weten? Stuur mij dan een mailtje via info@voyago.nl!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten