5x bestemmingen voor een social distance vakantie

Inhoudsopgave

Vandaag de dag reist bijna de hele wereld even niet, maar langzaamaan versoepelen de ‘lockdown maatregelen’ in verschillende landen en kunnen we weer nadenken over de toekomst van reizen. Reiswebsite Holidayguru zocht uit naar welke bestemmingen we kunnen afreizen voor een social distance vakantie. #voorstraks

1. IJsland

Vlakbij Nederland heb je het prachtige IJsland, dat vooral bekend staat om haar natuur. IJsland is het dunst bevolkte land van Europa, waardoor het relatief eenvoudig is om tijdens het wandelen voldoende afstand van elkaar te bewaren. Daarnaast is IJsland een modern land waardoor social distancing mogelijk is. Zo kun je hier contactloos betalen, is er automatische verlichting en zijn er voice gestuurde liften. De kans dat het virus wordt overgedragen, wordt kleiner. Hierdoor kun je op IJsland alsnog de reis van je leven maken.

Boek hier je reis naar IJsland #voorstraks

Op social distance vakantie naar het prachtige IJsland
IJsland

2. Patagonië

Hoewel Patagonië eigenlijk geen land is, maar een uitgestrekt gebied van Chili en Argentinië, is het wel een zeer dunbevolkte plek met een prachtige natuur. Perfect voor een social distance vakantie! In Patagonië kun je uren rondrijden zonder iemand tegen te komen terwijl je geniet van de meest indrukwekkende landschappen ter wereld. Vlieg naar het meest zuidelijke stukje land van het continent en ontdek het ongerepte Zuid-Amerika.

Boek hier je reis naar Patagonië #voorstraks

Het prachtige Patagonië in Zuid-Amerika
Patagonië

3. Mongolië

In Azië is het dunst bevolkte land Mongolië. Van de drie miljoen inwoners woont een groot deel in de hoofdstad Ulaanbaatar. Hierdoor is de rest van het land vrij uitgestorven. Perfect voor een rondreis door het bijzondere land met weinig contactmomenten met de locals en toeristen. Maak een prachtige tocht met herders, drink yakmelk en slaap in een yurt terwijl je geniet van een social distance vakantie. Mongolië staat al hoog op vele bucketlists, maar nu kun je er niet meer omheen!

Boek hier je reis naar Mongolië #voorstraks

Maak een rondreis door het social distance land Mongolië
Mongolië

4. Groenland

Het dunst bevolkte land ter wereld is Groenland en perfect voor een social distance vakantie. Hier wonen slecht 0,138 mensen per vierkante kilometer, dus de kans dat je iemand tegen gaat komen is nihil. Reis langs de kust en bezoek de knusse dorpjes van het land. Door de stilte om je heen ervaar je hoe de mensen hier leven. De prachtige natuur brengt je helemaal tot rust, dus geniet van de bijzondere reis door Groenland.

Boek hier je reis naar Groenland #voorstraks

Boek een social distance vakantie naar Groenland
Groenland

5. Namibië

Hoewel het continent Afrika veel inwoners telt die vaak dicht op elkaar wonen en leven, zijn er een aantal uitzonderingen, zoals het prachtige Namibië. Het nog ongerepte land heeft slecht drie inwoners per vierkante kilometer wat het ideaal maakt voor een social distance vakantie. Het land heeft een prachtige woestijn en hier spot je zeker de big five. Tip: bezoek de zanderige Sossusvlei. Dit gebied bestaat uit blauwe luchten, rood oranje zandduinen en een aantal uitgedroogde bomen, maar het is ook de parel van Namibië.

Boek hier je reis naar Namibië #voorstraks

Maak een rondreis door het stille Namibië
Namibië
Lotte Broers

Lotte Broers

Hi! Ik ben Lotte en werk op de redactie bij Voyago.nl. Ik houd van reizen en kan niet wachten om de wereld meer te gaan ontdekken. Mijn favoriete vakantieland is Griekenland, waar je mij kan vinden op het prachtige Kreta. Spanje blijft ook een favoriet, zeker na vijf maanden in Noord-Spanje te hebben gewoond. Heb je vragen of wil je meer weten? Stuur mij dan een mailtje via info@voyago.nl!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten