Blue Lagoon IJsland: vulkanen, lava en ijs

Blue Lagoon IJsland

Inhoudsopgave

IJsland staat bekend als het land van de extremen, de contrasten in het landschap tussen vuur en ijs maken de natuur van IJsland tot een spectaculaire bezienswaardigheid. Op het eiland bevinden zich enkele van de grootste gletsjers van Europa en de meest actieve vulkanen ter wereld, vorige week is er zelfs nog een uitgebarsten. Toeristen willen steeds meer het onbekende verkennen en trekken steeds vaker zelf de natuur in met een camper. Naast de traditionele camperbestemmingen Amerika en Australia kiezen meer en meer Nederlandse vakantiegangers voor Europese bestemming. Na Portugal volgen IJsland, Noorwegen en Zweden als meest geboekte Europese bestemmingen voor een camperreis. In dit artikel vertellen we je meer over IJsland en de Blue Lagoon. Lees snel meer!

De temperatuur van het water is maar liefst 38 graden!

Blue Lagoon IJsland

De Blue Lagoon op IJsland wordt als een van de hoogtepunten van het land beschouwd. Het gebied bevindt zich in het hart van een lava-veld en is ontstaan uit geothermisch verwarmd zeewater. Bij reizigers is de lagune vooral bekend als een luxueuze, geothermisch verwarmde spa. Op de plekken waar gezwommen mag worden heeft het water een gemiddelde temperatuur van 38 graden, hierdoor kan de attractie het hele jaar bezocht worden. De Blue Lagoon heeft een ideale ligging tussen Reykjavik en het vliegveld Keflavik. Op heel het eiland worden huidproducten van de Blue Lagoon verkocht. De producten zouden een heilzame werking hebben voor mensen met psoriasis of eczeem. De Blue Lagoon in IJsland behoort tot de 60 mooiste plekken op aarde.

Een dagje Blue Lagoon is goed voor je huid.

Tickets & Prijzen

De aardkorst onder IJsland is veel dunner dan die onder Europa of Amerika en is het oppervlak dichterbij de hitte van de gesmolten lava onder de aardkorst. Daardoor wordt het bodemwater op IJsland warm en zijn er zo veel hete en bubbelende bronnen. Om de Blue Lagoon op IJsland te betreden heb je een ticket nodig, deze zijn te verkrijgen op de officiële website van Blue Lagoon. Een comfortticket kost € 37 en is inclusief entree, moddermasker, handdoek en een drankje naar keuze. Daarnaast is er ook nog een premiumticket van €56. Met dit ticket krijg je toegang tot de Blue Lagoon, een moddermasker, een handdoek, een drankje naar keuze, een tweede masker naar keuze, slippers, een badjas, een tafelreservering bij het Lava Restaurant en een glas mousserende wijn als je dineert in het Lava Restaurant. Mocht je je helemaal willen laten gaan, dan zijn er ook nog Spa-pakketten. Deze kosten wel een paar honderd euro.

Er is meer…

Uiteraard is er nog veel meer te doen op IJsland. Wil je een heerlijke ontspannende dag in de Blue Lagoon afwisselen met iets actievers? Op IJsland is genoeg te doen, van wandelen, een sneeuwscootertocht maken tot walvissen spotten, maar ook skiën en snowboarden behoren tot de mogelijkheden. Ondanks dat IJsland niet echt wordt gezien als wintersportbestemming is daar wel de mogelijkheid voor. Voor kortere trips is Reykjavik de perfecte uitvalsbasis. Vanuit Reykjavik kan je verschillende dagtrips maken, wat dacht je bijvoorbeeld van een bezoek aan Seljalandsfoss.

Ben jij al in de Blue Lagoon in IJsland geweest?

Kijk jij al uit naar een vakantie op IJsland inclusief bezoek aan de Blue Lagoon? Boek dan nu alvast je reis!

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten