5x weldadige wellness retreats in India

5x weldadige wellness retreats in India

Inhoudsopgave

Yoga retreats en luxe spa’s met ayurveda-massages, detoxkuren en meditatieoefeningen. India heeft een lange traditie als het om wellbeing en soul searching gaat. Daarom negen weldadige wellness retreats in het land van de heilige koeien, Himalaya en Bollywood.

1. Somatheeram Ayurveda Village, Kerala
Een van de eerste Ayurveda-resorts in de wereld was Somatheeram, ooit begonnen als kliniek met artsen gespecialiseerd in Ayurveda (Vaidyas). Verwacht een intensief rooster met behandelingen, yogalessen, speciale maaltijden en kuren onder leiding van de beste professionals. Overnachten kan in privévilla’s en de backwaters van Kerala en de warme Arabische Zee liggen om de hoek.

2. Ananda in the Himalayas, Uttaranchal
Klassieker onder de wellness retreats en spa’s in India is het luxe Ananda in the Himalayas in Uttaranchal. Dit resort, dat al vaak in de prijzen viel, ligt op een verbluffende locatie, aan de voet van de Himalaya met zicht op de spirituele plaats Rishikesh. Traditionele ayurveda, yogalessen, vedanta (Indische filosofie) worden afgewisseld met fitness en het eten van organic food. Slapen kan in guest rooms, luxere suites of villa’s met eigen zwembad.

3. Soukya Holistic Healthcentre, Bangalore
Vanaf 29 oktober 2017 vliegt Jet Airways rechtstreeks naar Bangalore. Even buiten deze stad, ligt een oase van rust verscholen: Soukya. Hier zwaait de veelgeprezen holistisch arts, Dr. Mathai de scepter. Kies uit meerdere ayurvedische behandelingen en massages en ga voor een behandeling die bij jouw doel en verblijf in India past. Zo is er een intensieve panchakarma, 3 weken lang hardcore vasten en detoxen. Is dat teveel van het goede, dan is een korter programma mogelijk.

4. Vana Malsi Estate, Dehradun
Condé Nast Traveller noemde Vana Malsi Estate in Dehradun een vijfsterren Ashram. Hier draait alles om fysieke, mentale, emotionele en spirituele wellbeing tegen de achtergrond van de bergen van hill station Mussoorie. De wellness-locatie is modern, stijlvol en sereen en ligt op een prachtig 9 hectare groot landgoed. Voor een echte ‘unplug-ervaring’ op zo’n 230 km vanaf Delhi.

5. The Terraces Spa Resort, Kanatal
Op ongeveer 300 km vanaf Delhi ligt het luxe The Terraces Spa Resort in Kanatal, de Indiase staat Uttarakhand. Met een top spa: Spa Esencia. Kies uit hydrotherapie-baden met minerale zouten, bodypakkingen en verfijnde aromatherapieën. Crème de la crème onder de treatments zijn de Chocolate Sin en Wine Vintage full body therapieën.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten