6x niet te missen plekken op São Vicente

6x niet te missen plekken op São Vicente

Inhoudsopgave

Het leven op São Vicente speelt zich voornamelijk in Mindelo af, maar ook buiten de hoofdstad vind je allerlei bijzondere plekken die je bij een bezoek aan het eiland niet mag overslaan. Voyago.nl zet er zes voor je op een rij.

1. Bergachtig landschap
Bepalend voor het landschap op São Vicente gedomineerd is de machtige Monte Verde (750 meter). Samen met de andere bergketens (de Madeira en Fateixa) geeft deze het eiland vorm. Vanaf de Monte Verde heb je een prachtig uitzicht op het omliggende landschap en de hoofdstad Mindelo. Bij helder weer kun je zelfs Santo Antão en de onbewoonde eilanden Santa Lucia, Branca en Raso in de verte zien liggen.

2. Muzikale smeltkroes
Door de globalisering heeft popmuziek een belangrijke plek in de muziekscène van São Vicente gekregen. Daarnaast heeft de komst van Braziliaanse televisie ervoor gezorgd dat de jongeren op het eiland liever binnen blijven, dan naar buiten te gaan om muziek te maken. Maar dat betekent niet je er niet kunt genieten van de lokale muziek. Bekende artiesten zoals Baú treden nog steeds op in de bars (zoals Café Musique) en (kleine) restaurants.

3. Lekker rondslenteren
Naast de haven in Mindelo, zijn er op São Vicente talloze plekken om lekker te ontspannen of een wandelingetje te maken. Bezoek bijvoorbeeld de Mercado de Peixe (vismarkt) of ga een kijkje nemen bij de Torre de Belém (replica van de toren met dezelfde naam in Lissabon), de bronzen beelden van Diego Afonso of bewandel de kustlijn met zijn prachtige herenhuizen. Verderop vind je de Esplanada, het stadspark, en in de wijk Praça Nova vind je een gelijknamig plein met pastelkleurige villa’s.

4. Authentiek Afrika
Een bezoek aan de oude stad, die direct aan de oceaan ligt, tegenover het indrukwekkende panorama van de Cara-berg, is verplicht! Dit district met een zeer Afrikaans karakter is de thuisbasis van de koloniale kerk Nossa Senhora da Luz aan de Praçinha da Igreja en het warenhuis Casa Benefica.

5. Watersporten
In het zuidwesten van het eiland vinden windsurfers uitstekende windcondities op het strand van het rustige stadje São Pedro. Ook op Sandy Beach komen surfers aan hun trekken, al is de infrastructuur daar nog niet op aangepast. Je kunt op Sandy Beach ook diepzeevissen, duiken en zeilen. Schippers zijn beschikbaar en wie in een groep gaat, kan gebruik maken van speciale aanbiedingen.

6. Ruige stranden
Een prachtig, windvrij strand vind je in het noordoosten van het eiland, in de buurt van het stadje Baía das Gatas. Mocht je hier in augustus zijn, dan is het aan te raden om het jaarlijkse muziekfestival te bezoeken dat daar plaatsvindt. Ook Praia do Norte en de Praia Grande, zijn beide zeer mooie stranden die verder richting het zuiden liggen. Maar zwemmen is hier verboden vanwege de sterke stroming. Alleen het zuidoosten van Praia do Norte, Praia da Ceilada/Calhau, biedt betere zwemomstandigheden.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten