7 redenen waarom Kopenhagen jouw volgende stedentrip wordt

De prachtige stad Kopenhagen

Inhoudsopgave

Kopenhagen is een fantastische stad voor een stedentrip. Zodra je in de hoofdstad van Denemarken bent, wil je niet meer naar huis. Om je heen zie je fietsers, terrassen zitten vol en overal zijn er knusse straatjes te vinden met unieke boetieks. De kleurrijke huisjes en de haven maken het helemaal af. Ben je nog niet overtuigd? Dan hebben wij nog meer redenen voor jou waarom Kopenhagen hoog op je bucketlist moet komen!

1. Verken de stad met de fiets

Kopenhagen is een van de steden die je goed met de fiets kunt verkennen. Het is een van de meest fietsvriendelijke steden ter wereld en het is ideale vervoersmiddel op snel bij de historische plekken te komen. Zo kun je onder begeleiding van een gids een fietstour door de stad maken, maar je kan ook een fiets huren en op eigen tempo de stad ontdekken. Er zijn genoeg fietspaden waardoor je veilig kunt fietsen.

2. Laat je verrassen door smaak

Dat de Denen een goede smaak hebben, vind je terug in de foodmarket Torvehallerne. De foodhall bestaat uit twee losse gebouwen die met elkaar verbonden door de zitruimte in het midden. Volgens de locals is de foodhall een supermarkt, maar voor de vele toeristen is deze plek in Kopenhagen een leuk uitje om lokale gerechten te proberen.

Ontdek lokale gerechten in Torvehallerne
Torvehallerne / Kiev.Victor / Shutterstock.com

3. Maak een gratis wandeling door Kopenhagen

Hoewel je bij Denemarken vaak denkt aan duur, kun je je stedentrip naar Kopenhagen goedkoop maken. Er zijn veel leuke gratis activiteiten die je kunt ondernemen. Zo heb je in de zomer elke ochtend een gratis stadswandeling. Onder begeleiding van een gids ontdek je de bezienswaardigheden van de stad. Zo kom je langs het Koninklijk Paleis en de Frederikskerk en ontdek je in drie uur de hotspots van Kopenhagen.

4. Drink koffie aan de Nyhavn

Het bekendste stadsbeeld van Kopenhagen is Nyhavn. Alle ansichtkaarten staan vol met de kleurrijke huisjes. Hoewel het eigenlijk bestaat uit één straat, is het nog steeds een leuke plek om de dag te beginnen. Geniet van een kopje koffie op het terras of ga lekker ontbijten voordat je de rest van Kopenhagen verkent.

Drink koffie aan de Nyhavn
Nyhavn – Luisa Fumi / Shutterstock.com

5. Ontdek Kopenhagen met de boot

Heb je lekker ontbeten aan de Nyhavn? Dan is het tijd voor een rondvaart over het kanaal. Vanaf hier heb je een mooi zicht op de kleurrijke huisjes én je geniet van de heerlijke zon op je gezicht. In ongeveer een uur vaar je door de haven en grachten terwijl je oude kastelen en prachtige kerken kunt bewonderen.

6. Bezoek Slot Rosenborg

In Kopenhagen vind je veel kastelen en Slot Rosenborg is een van de mooiste. Aan het begin van de jaren 1600 werd het kasteel gebouwd door Christian IV, één van de bekendste Scandinavische koningen. Bewonder de Deense kroonjuwelen en wandel door de enorme tuin. Tip: koop een Copenhagen Card, waardoor je de Slot Rosenborg en andere musea en bezienswaardigheden gratis kunt bezoeken. Daarnaast maak je gratis gebruik van openbaar vervoer én heb je korting bij deelnemende restaurants!

Bezoek Slot Rosenborg
Slot Rosenborg

7. Kom tot rust in de Botanische tuin

Er zijn talloze tuinen in Kopenhagen waar je doorheen kan wandelen. De Botanische Tuin is favoriet van velen, doordat het midden in het centrum ligt. Zo ben je binnen no-time in een rustige omgeving van maar liefst 10 hectare groot. Bewonder ook de 13.000 soorten planten, bloemen en bomen die je hier vindt en ga bij warm weer picknicken.

Lotte Broers

Lotte Broers

Hi! Ik ben Lotte en werk op de redactie bij Voyago.nl. Ik houd van reizen en kan niet wachten om de wereld meer te gaan ontdekken. Mijn favoriete vakantieland is Griekenland, waar je mij kan vinden op het prachtige Kreta. Spanje blijft ook een favoriet, zeker na vijf maanden in Noord-Spanje te hebben gewoond. Heb je vragen of wil je meer weten? Stuur mij dan een mailtje via info@voyago.nl!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten