9 redenen om Europa-Park te bezoeken in 2019

9 redenen om in 2019 Europa-Park te bezoeken

Inhoudsopgave

Europa-Park werd reeds 5 maal uitgeroepen tot beste attractiepark in de wereld. In 2018 en 2019 won het park ook de eerste prijs ‘Leukste uitje over de grens’ van de ANWB. Tijd om nader kennis te maken met het grootste attractiepark van Duitsland.

Naast het feit dat Europa-Park meer dan 100 attracties telt, geef ik je 9 redenen om in 2019 Europa-Park te bezoeken.

1. Auto, trein, vliegtuig, bus

Het maakt niet uit hoe je wil reizen, er is altijd een manier om bij Europa-Park te geraken. De meeste Nederlanders kiezen voor de auto. Wanneer er geen files zijn rij je in gemiddeld 5,5 uur naar het attractiepark toe.

Het ligt misschien wat minder voor de hand, maar ook per vliegtuig is het park te bereiken. Niet met een eigen luchthaven, maar in de nabijheid heb je de mogelijkheid te landen op Basel, Mulhouse, Freiburg, Stuttgart of Straatsburg. Ook Karlsruhe of Friedrichshafen zijn een optie. Europa-Park zet shuttles in om de laatste afstand naar je eindbestemming te overbruggen (vooraf reserveren).

Rondom Rust liggen een aantal grote(re) stations. Per ICE of TGV reis je op je gemak naar Duitsland of Frankrijk, de parkbus brengt je vervolgens tot aan de entrée van het park. Wist je dat Flixbus vanuit Amsterdam naar Europa-Park rijdt?

2. Blokhut of suite?

Omdat Europa-Park zoveel vertier biedt is een bezoek van een dag eigenlijk te kort. Blijf daarom slapen! En dat doe je zoals jij dat prettig vindt. Kies jij voor een nachtje in een blokhut, tipi tent of pipowagen op het campresort? Of kies je voor een van de comfortabele hotels? De keuze is aan jou. Eind mei (2019) opent het park haar zesde hotel; museumhotel ‘Krønasår’.

3. Schreeuw 13 x de longen uit je lijf

De familie Mack – eigenaren/oprichters van Europa-Park – weten wel hoe ze een achtbaan moeten bouwen. Het attractiepark begon tenslotte als een tentoonstellingsterrein voor de gebouwde attracties. In 2019 tref je maar liefst 13 achtbanen aan in het park. Variërend van de Alpenexpress die een gemiddelde snelheid van 45 kilometer per uur weet te halen. Tot de Blue fire die met gemak de 100 km/uur aantikt. Adrenalinekicks voor groot en klein gegarandeerd.

4. Net echt

Mocht je een achtbaan – zelfs die hele hoge – echt niet bijzonder vinden, ga dan voor de rides met VR-bril. De eerdergenoemde Alpenexpress lijkt zo onschuldig in de virtual reality is dat toch even andere koek. Ook de Eurosat Can Can Coaster – een achtbaan in een gigantische zilveren bal – kent deze optie. Wie durft?

5. Show time

Een van de 9 redenen om Europa-Park te bezoeken is, naast het uitgebreide attractieaanbod, ook het aantal shows. Wanneer je alle show zou willen bekijken heb maar liefst 23 uur nodig. Het aanbod varieert van de gezellige parade van mascotte Ed Euromaus tot acrobatiekshow in het Globetheater of een riddergevecht in Spanje.

6. Pompoen mania

Hou je van griezelen, kom dan naar het park wanneer er 180.000 pompoenen het attractiepark sieren. Zelfs de zilveren bal van de Can Can Coaster is oranje gekleurd. Wanneer de poorten voor de reguliere gasten sluiten maken daredevils zich op om hun (hopelijk stalen) zenuwen te testen tijdens de Tramatica Horror Nights (16 jaar en ouder).

 

7. The most wonderful time of the year

Kerstbomen, lichtjes, knisperende vuurkorven maken van Europa-Park het grootste winterwonderland van Duitsland. Voor de gelegenheid is er een 55 meter hoog reuzenrad zodat je alle gezelligheid van grote hoogte kunt aanschouwen. Een warme glühwein erbij en genieten maar.

8. #nevernoteating

Waar in veel pretparken enkel friet en frikadellen te krijgen zijn, pakt Europa-Park het toch echt even anders aan. Elk themagebied/land kent haar eigen restaurants. Poffertjes in het Nederland, Raclette in Zwitserland, pubfood in Ierland. Daarnaast tref je op het resort zelfs een restaurant met 2 Michelin sterren. Dat had je niet verwacht hè?

9. Spitter spetter spat

Rulantica opent in (november) 2019 haar deuren. Deze waterwereld is goed voor pure waterpret op 32.600 m2 Verwacht in dit zwemparadijs geen palmbomen, maar laat je verrassen door de Scandinavische thematisering. 25 spannende attracties staan garant voor talloze uren spetterpret.

Wanneer ga jij naar Europa-Park?

Eva Hopstaken

Eva Hopstaken

Hallo allemaal, mijn naam is Eva Hopstaken, freelance reisredacteur, tekstschrijver en blogger. Dikwijls te vinden bij onze zuiderburen, gek van citytrips in Europa en het hart verloren aan Azië. Op Voyago.nl deel ik dan ook tips voor bestemmingen dichtbij huis en ver weg.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten