Als bedrijf wel of niet rechtstreeks bij autoverhuurder boeken?

Inhoudsopgave

– gesponsord –

Stel dat een van je medewerkers voor een zakelijke afspraak naar het buitenland moet. Wat regel je dan? Met een vliegticket en verblijf ben je er wel toch? Een huurauto kan ter plekke wel geregeld worden op het vliegveld. Of kun je dit als bedrijf ook beter van tevoren in orde maken? Ja, eigenlijk wel!We leggen je uit waarom je als bedrijf beter niet rechtstreeks bij een autoverhuurder kan boeken.

Goedkoper

Allereerst is het in bijna alle gevallen goedkoper om van tevoren online een huurauto te regelen. Ga dan niet rechtstreeks naar de site van een verhuurder, maar ga liever naar een betrouwbare vergelijkingssite van een autoverhuurder, denk bijvoorbeeld aan Easy Terra Autohuur. Op deze site concurreren de verschillende maatschappijen met elkaar en weet je zeker dat je de beste prijs krijgt.

Gemak

Als jouw medewerker op locatie nog een auto moet regelen, kost dit altijd meer tijd dan verwacht. Als je vooraf een huurauto regelt, hoeft er alleen nog maar incheckt te worden en dit is wel net zo comfortabel: zeker als je er een lange reis op hebt zitten. Hou er wel rekening mee dat er een verhuurpunt op het vliegveld aanwezig moet zijn. Dit is bijvoorbeeld bij autohuur in Amerika geen probleem, daar heeft zo goed als elk vliegveld een verhuurpunt. Maar in Europa – vooral op de kleine vliegvelden – ontbreekt een autoverhuurpunt regelmatig.

Geen verrassingen

Bij het huren van een auto kom je helaas geregeld voor vervelende verrassingen te staan. Dit betekent dat de eerste prijs die je ziet, zeker niet de definitieve prijs is. Het aanlokkelijke bedrag wordt dan al snel vermeerderd met bijvoorbeeld BTW, dossierkosten, boekingskosten en allerlei ‘noodzakelijke’ verzekeringen. Betaal daarom jouw online boeking altijd vooraf. Je weet zo precies wat je totaalkosten zijn en komt niet voor verrassingen te staan.

Controleer de voorwaarden

Dit geldt eigenlijk zowel voor het huren van een auto op locatie, maar ook zeker als je online boekt: controleer de voorwaarden goed. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het aantal kilometers dat met de auto gemaakt mag worden (kilometerlimiet). Pas dit goed aan op het schema van het zakelijke bezoek. Als er veel kilometers gemaakt moeten worden, kun je beter kiezen voor een ongelimiteerd aantal vrije kilometers. Dat is voordeliger dan een (dure) meerprijs betalen voor extra kilometers. Controleer daarnaast goed of de juiste verzekeringen afgesloten zijn en check als laatste de auto bij het afhalen goed op schade. Maak indien nodig foto’s. Achteraf is het namelijk vaak lastig te bewijzen dat de eventuele schade niet door jouw medewerker gemaakt is.

Redactie Voyago

Redactie Voyago

De redactie van Voyago zorgt dagelijks voor jouw portie reisinspiratie. Tips voor de redactie? Mail ons dan: redactie@voyago.nl.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten