Bangkok vs. Chiang Mai: welke Thaise stad past bij jou?

Bangkok vs. Chiang Mai: welke Thaise stad past bij jou?

Inhoudsopgave

Wie naar Thailand reist, zal een bezoek aan Bangkok niet gauw overslaan. Eigenlijk kun je bijna niet om de bruisende metropool heen. Maar wat dacht je van zijn rustigere broertje Chiang Mai? Voyago.nl maakt een kleine vergelijking tussen de twee steden.

Een reis naar Thailand gaat in de meeste gevallen van start in de schitterende metropool Bangkok. Levendige straten, drukke marktkraampjes met lekkere Thaise gerechten, moderne winkelcentra en veel prachtige monumenten bepalen het straatbeeld van deze wereldstad. Daarnaast is het een perfecte uitvalsbasis voor uitstapjes in de regio. Bangkok is de hoofdstad en tevens ook de grootste stad van Thailand. Het is een van de belangrijkste toeristische bestemmingen van de wereld en het economisch centrum van het land. Het is een veelzijdige en dynamische stad, als reiziger naar Thailand moet je Bangkok zeker hebben ontdekt.

Je bent na één keer niet uitgekeken. Liefhebbers van tempels en paleizen zitten in deze hoofdstad op de juiste plek, vooral de Tempel van de Smaragden Boeddha en het Koninklijk Paleis van Thailand zijn een bezoekje meer dan waard. Het hart van Bangkok is Sanam Luang, een plein waar altijd wel iets te doen is. Er staan kraampjes met lokaal eten, drinken en geneeskrachtige kruiden. Kortom, hier proef je de Thaise cultuur.

Chiang Mai is de grootste stad van Noord-Thailand en ook erg populair onder reizigers. De stad heeft veel te bieden. Ondanks het formaat voelt Chiang Mai meer aan als een gezellig dorp dan een grote stad. Het ommuurde, historische centrum voelt klein en vertrouwd en barst van de winkels, tempels en voortreffelijke restaurants. Ruim 70 procent van de gelijknamige provincie is bedekt met bergen en jungle, waardoor je binnen no-time midden in de natuur staat. De perfecte omgeving voor avonturiers die willen hiken, raften en ziplinen.

Chiang Mai lijkt in veel opzichten op de hoofdstad Bangkok, maar het is er net even wat rustiger, kleiner en knusser. Veel markten en bezienswaardigheden zijn op loopafstand. De stad staat ook bekend om zijn uitstekende keuken met diverse curries, Pad Thai (Thaise noedels) en spring rolls (Thaise loempia’s) en daarom is het ook leuk om een kookcursus te volgen wanneer je in Chiang Mai verblijft.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten