Bekend en onbekend Turkije

Bekend en onbekend Turkije

Inhoudsopgave

Turkije is voor iedereen geschikt, van gezinnen met kinderen tot vriendengroepen en singles. Of je nu voor de zon of voor de cultuur gaat, er is altijd wat te beleven. Voyago.nl besteedt aandacht aan zowel de bekende als onbekende Turkse bestemmingen.

De Turkse Riviera is zeer geliefd onder de toeristen. Dit gebied, ook wel de turquoise kust genoemd, ligt in het zuidwesten van het land en is vooral populair door badplaatsen als Bodrum, Marmaris, Alanya en Antalya. Met name de all inclusive vakanties trekken grote aantallen internationale vakantiegangers. De resorts die pal aan het strand liggen hebben dermate veel te bieden dat het terrein niet eens verlaten hoeft te worden om een geslaagde vakantie te hebben. Echter, heeft iedere bestemming zijn eigen charme die voor cultuur- en geschiedenisliefhebbers aantrekkelijk is. Ook in deze badplaatsen kunnen dus gevarieerde vakanties gehouden worden.

Een minder bekende bestemming is Alaçati. De plaats ligt op het schiereiland Çeşme aan de westkust van Turkije. De stad staat bol van de restaurantjes, terrasjes en mediterrane huisjes en wordt daarom ook wel het Saint Tropez van Turkije genoemd. Alaçati is geschikt voor diverse watersporten zoals kite- en windsurfen en heeft een wekelijkse lokale markt met een groot aanbod van groenten, fruit, wijn en kruiden. De markt is ook populair onder de lokale bevolking. Voor jongeren zijn er diverse nachtclubs en bars te vinden. Op ongeveer 7 kilometer afstand ligt Çeşme, ook deze plaats is minder bekend bij de buitenlandse toeristen. Vanaf het fort hoog boven de stad heb je een prachtig uitzicht. In het fort liggen archeologische opgravingen die meer vertellen over de geschiedenis van dit gebied.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten