Birdwatching Festival: Algarviaanse natuur op haar mooist

Birdwatching Festival: Algarviaanse natuur op haar mooist

Inhoudsopgave

Vogelspotten, iets voor jou? Dan mag je zeker het Birdwatching Festival in Sagres niet missen. Deze plaats, gelegen in de Portugese Algarve, staat dan vier dagen lang in het teken van vogelspotten. Vogelaar of geen vogelaar, Sagres is van 4 tot en met 7 oktober dé plek om de Algarve op haar mooist te zien.

Niet alleen wij mensen maken ons vanaf oktober klaar voor de winter. Het najaar is namelijk ook voor de trekvogels de tijd om zich klaar te maken voor hun tocht naar Afrika, zodat zij daar kunnen overwinteren. Tijdens het vertrek van deze bijzondere beestjes ziet de lucht van de Zuid-Portugese regio zwart van de vogels, een unieke kans voor de Algarve om het ‘Birdwatching Festival’ te vieren en dit bijzondere spektakel te delen met vogelliefhebbers.

Hoogvliegers en diepzwemmers
Ondanks dat de naam van het festival anders doet vermoeden draait het tijdens het Birdwatching Festival niet alleen om vogels. Uiteraard kunnen vogelaars tijdens verschillende excursies op het land en vanaf de zee de meest bijzondere vogelsoorten spotten, maar ook dolfijnen en andere diersoorten maken deel uit van de Algarviaanse fauna. Daarnaast worden er voor jong en oud activiteiten georganiseerd waar archeologie, geologie, geschiedenis en biodiversiteit centraal staan. Kortom, alle natuurliefhebbers komen tijdens dit jaarlijks terugkerende festival aan hun trekken.

Sagres centrum voor vogel én spotter
Tijdens een kennismaking met het spectaculaire landschap van Sagres wordt al vrij snel duidelijk waarom dit zo’n geliefde spot is voor vogels én vogelaars. De grote diversiteit aan leefgebieden met honderden soorten flora en fauna maken Sagres een waar paradijs voor natuurliefhebbers. Extra redenen om Sagres aan je bucketlist toe te voegen, is het grote aantal bijzondere plantensoorten, de mogelijkheid om walvissen te spotten en de verschillende vogelsoorten die hier leven. Je vindt hier namelijk niet alleen roofvogels, maar ook zang- en zeevogels (onder andere genten en stormvogels).

Havikarend vogel van het jaar 2018
Dit jaar wordt de bedreigde havikarend extra in de spotlight gezet. Deze roofvogel zien we minder en minder sinds de jaren tachtig, hoewel de populatie in de Algarve sinds een paar jaar lijkt te groeien.

Interesse?
Vogelaars en natuurliefhebbers kunnen zich vanaf 1 augustus inschrijven via de festivalwebsite www.birdwatchingsagres.com. Let op, want voor bepaalde populaire activiteiten en tours is het deelnemersaantal beperkt. Het volledige programma van het festival is te vinden op de website of op de Facebookpagina van het Birdwatching Festival.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten