De 5 mooiste plekken voor je rondreis door Argentinië

Inhoudsopgave

Een van de bekendste landen van Zuid-Amerika is het prachtige Argentinië. Het land is enorm en heeft veel diversiteit in de steden maar ook in de natuur. Het is zeker een aanrader om hier een rondreis te maken en alle prachtige plekken te ontdekken. Sla deze 5 mooie plekken van Argentinië niet over!

1. Nationaal Park Los Glaciares

Dat de natuur in Argentinië divers is, zie je terug in het Nationaal Park Los Glaciares. Zoals de naam al aangeeft, vind je hier prachtige gletsjers. Het Nationaal Park is misschien wel een van de prachtigste plekken van Zuid-Amerika waar je naast enorme gletsjers ook bergen, meren en bossen vindt. In de omgeving kun je prachtige wandelingen maken en het is dan ook de moeite waard om hier een meerdaagse wandeltocht te boeken. Zo zie je veel van de natuur én het is zo groot dat je er echt geen genoeg van kan krijgen!

2. Buenos Aires

De hoofdstad van Buenos Aires is vaak het beginpunt van je rondreis, maar het is zeker ook een stad om een aantal dagen te verblijven. De sfeervolle stad heeft talloze bezienswaardigheden. Zo heb je hier La Casa Rosada, het roze paleis wat prachtig is om te bekijken. Het paleis grenst aan de Plaza de Mayo, wat ook nog een van de mooiste pleinen is in de stad. Bezoek ook de levendige wijk La Boca waar je in de straat El Caminito wordt overspoeld door kleurrijke huizen. Bijzonder is ook Cementerio de la Recoleta. Op de begraafplaats hebben de doden als het waren een klein huisje gekregen, waardoor het ook wel het dorp van de doden wordt genoemd.

De kleurrijke wijk in Buenos Aires
De wijk La Boca

3. Iguazú Falls

De grootste en meest indrukwekkende watervallen in de wereld zijn de Iguazú Falls. De watervallen creëren de grens van Argentinië met Brazilië en Paraguay en dat geeft ook wel aan hoe enorm dit gebied is. De grootste waterval op Argentijns grondgebied is de Garganta del Diablo, die van een hoogte van 82 meter naar beneden stroomt. Maak hier een prachtige wandeling door de omliggende jungle om uiteindelijk uit te komen bij de watervallen.

4. Ushuaia

Ushuaia is een van de mooiste plekken van Argentinië. De stad is de meest zuidelijkste stad ter wereld, maar de stad zelf is ook nog eens bijzonder. Hoewel er maar een aantal restaurantjes en winkels te vinden zijn, ligt de stad midden tussen de bergen, waardoor het prachtig is. Vanaf de stad kun je gemakkelijk een bootje huren of mee gaan met een boottour om zeeleeuwen en pinguïns van dichtbij te zien.

De zuidelijkste stad van Argentinië
Ushuaia

5. Mendoza

Wijnliefhebbers opgelet, Mendoza is de perfecte plek voor jou! Het is dé wijnstad van Argentinië en hier vind je dan ook de lekkerste wijnen van het land. De omgeving is prachtig en het best te ontdekken op de fiets. Zo kun je de wijnstreek van dichtbij bekijken terwijl je hier en daar een heerlijk wijntje proeft. Het is ook leuk om een wijnproeverij hier te doen terwijl je uitkijkt op de enorme bergen.

Lotte Broers

Lotte Broers

Hi! Ik ben Lotte en werk op de redactie bij Voyago.nl. Ik houd van reizen en kan niet wachten om de wereld meer te gaan ontdekken. Mijn favoriete vakantieland is Griekenland, waar je mij kan vinden op het prachtige Kreta. Spanje blijft ook een favoriet, zeker na vijf maanden in Noord-Spanje te hebben gewoond. Heb je vragen of wil je meer weten? Stuur mij dan een mailtje via info@voyago.nl!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten