De Garden Route in Zuid-Afrika is de roadtrip van je leven

Rij tijdens de roadtrip langs Cape Point

Inhoudsopgave

Eén van de mooiste landen in de wereld is Zuid-Afrika, waar je enorm veel natuurparken hebt, maar ook veel moderne steden. Als je hier bent, is het zeker aan te raden om een roadtrip te maken en dan wel de Garden Route. Deze route is de bekendste route door heel Zuid-Afrika, maar dat is meer dan logisch: door de basis van de route kom je langs prachtige plekken én kan je zelf makkelijk plekken hieraan toevoegen.

Start de Garden Route in Kaapstad

De meeste reizigers starten aan de rechterkant van Zuid-Afrika met de Garden Route, maar een andere optie is je roadtrip in Kaapstad te beginnen. Veel Nederlanders hebben het idee dat Zuid-Afrika alles behalve modern is, maar op het moment dat je de hoofdstad binnenkomt rijden, verandert deze gedachte. Deze stad is een goede mix van cultuur en natuur met veel highlights. Bezoek het indrukwekkende Robbeneiland waar een oud-gevangene een tour over de gevangenis geeft, inclusief een bezoekje aan de cel van Nelson Mandela. Bewandel de Tafelberg of pak de kabelbaan waarmee je binnen 10 minuten de top bereikt om vervolgens te genieten van het prachtige uitziet over Kaapstad. Hier vind je ook de Dassie, een klein diertje dat afstamt van de olifant. Rij vanuit Kaapstad door naar het zuidelijkste puntje van Afrika, Cape Point, en klim naar boven voor een uitzicht over de Atlantische oceaan. Ga op de terugweg langs bij Boulders Beach. Hier kan je tegen betaling óf op het strand liggen óf rondlopen in de natuur vlakbij de pinguïns. Het laatste is beter voor de dieren, hierbij loop je namelijk op een verhoogde route en geef je de pinguïns genoeg afstand.

Uitzicht van de Tafelberg
Uitzicht van de Tafelberg

Sta op met de stokstaartjes

Vervolg de Garden Route vanuit Kaapstad naar Stellenbosch voor een uitgebreide wijnproeverij en slaap hier in een luxe landhuis. Rij verder naar Swellendam om even tot rust te komen en te genieten van de natuur tijdens een van je wandelingen. Neem ook zeker een tussenstop in Oudtshoorn, waar je kan verblijven op een struisvogelboerderij. Hier mag je de struisvogels voeren en kan je knuffelen met de kleintjes. Boek ook een tour met de jeep om in de vroege ochtend wakker te worden met de stokstaartjes. Een mooie gebeurtenis die niet vaak voorkomt. Spot daarnaast de andere dieren in het wild, zoals de neushoorn en de giraffe. Knysna is ook een stop waard in je roadtrip, hier heb je namelijk de ‘Knysna Heads’. De lagune komt samen met de zee en vanaf verschillende punten heb je hier een prachtig uitzicht op.

Knuffelen met de kleintjes in Oudtshoorn
Struisvogelboerderij

Bezoek de nationale parken van Zuid-Afrika

Altijd al een keer met zeehonden willen snorkelen? Dit kan bij Plettenbergbaai. Met een unieke tour zwem je tussen de zeehonden die nieuwsgierig en zeker niet bang zijn. Tsitsikamma park is de volgende stop in de Garden Route en toch wel een van de bijzondere plekken. Het nationale park is enorm en heeft verschillende wandelroutes. Klim naar boven via de bekende hangbruggen om vervolgens bij terugkeer te zwemmen in de zee of ga met een gids in de bergen kajakken. Eindig je roadtrip in ieder geval met een bezoek aan het Addo Elephant Park. Dit is het 3e grootste nationale park van Zuid-Afrika met meer dan 600 olifanten. De kans is enorm groot dat je de big five hier spot. Bezoek dit park op eigen houtje of ga mee met een gids, waardoor je van de paden af gaat. Zij weten immers beter dan iedereen waar de leeuwen hun middagdutje doen.

Olifanten spotten in het Addo Elephant Park
Addo Elephant Park

Wil je deze roadtrip maken, maar niet alleen? Dan kan je via Baobab een groepsreis boeken. Zij bieden daarnaast nog andere reizen aan in combinatie met de Garden Route en een andere bestemming. Neem hier een kijkje voor meer inspiratie voor een prachtige stad in Zuid-Afrika!

Lotte Broers

Lotte Broers

Hi! Ik ben Lotte en werk op de redactie bij Voyago.nl. Ik houd van reizen en kan niet wachten om de wereld meer te gaan ontdekken. Mijn favoriete vakantieland is Griekenland, waar je mij kan vinden op het prachtige Kreta. Spanje blijft ook een favoriet, zeker na vijf maanden in Noord-Spanje te hebben gewoond. Heb je vragen of wil je meer weten? Stuur mij dan een mailtje via info@voyago.nl!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten