Zuid-Afrika: de wereld in één land

Versoepeld reisadvies

Inhoudsopgave

Er zijn van die landen die tot de verbeelding spreken. Zuid-Afrika is zo’n bestemming. Oog in oog met de big five, de constante aanwezigheid van de zon en de mooiste flora en fauna om je heen. Welkom, je bent in Zuid-Afrika.

Aan de kust van de Indische Oceaan ligt het Tsitsikamma National Park. Het park bestaat uit hoge bergen, dichte bossen en de Storms River die dwars door het park stroomt en uitmondt in zee. Het park kent twee wandelroutes die erg populair zijn onder wandelaars: de Tsitsikamma Trail en de Otter Trail. Tijdens deze wandelingen lopen toeristen dwars door het variërende landschap. Ook het Augrabies Falls National Park kent diverse wandeltochten die je keer op keer versteld doen staan. In dit park ligt de grootste granietkloof ter wereld. Door het Augrabies Falls National Park stroomt de Orange River, de rivier valt als een waterval maar liefst 60 meter naar beneden, een geweldig schouwspel!

Krachtig Kaapstad

De hoofdstad van Zuid-Afrika, wat betreft wetgevende macht, is wereldberoemd vanwege de toeristische trekpleisters, natuur en geschiedenis. Wellicht de bekendste plek van de stad is de Tafelberg, die vanaf de top een prachtig uitzicht biedt over Kaapstad. Voor de actieve vakantiegangers is het mogelijk om de berg te beklimmen. Er zijn kilometers aan paden richting de top, als ook over de lengte en breedte van ‘de tafel’ aangelegd. Mocht het beklimmen niet de voorkeur hebben, dan is de top ook te bereiken met een kabelbaan. Binnen vijf minuten met de ronddraaiende kabelbaan sta je op bijna 1.100 meter hoogte om perfect te genieten van het prachtige uitzicht over de stad en de Atlantische Oceaan. 

De Tafelberg tijdens zonsondergang.

Robbeneiland

Ook een bezoek aan Robbeneiland wordt als een must beschouwd tijdens een vakantie in Kaapstad. Het voormalige gevangeniseiland is tegenwoordig open voor toeristen. Het bezoek, dat alleen onder leiding van een gids kan worden gedaan, begint met een half uur durende overtocht per boot. Vervolgens wordt er een busreis gemaakt over het eiland, het absolute hoogtepunt is echter de rondleiding door de gevangenis. Tijdens deze rondleiding wordt de binnenplaats en de groepscellen bezocht. De cel met nummer 46664 maakt over het algemeen de meeste indruk, dit is namelijk de cel waar Nelson Mandela achttien jaar van zijn leven heeft doorgebracht. Naast de toeristische highlights zijn er ook talloze minder bekende plekken in de stad die absoluut de moeite waard zijn. Boulder Beach is hier een goed voorbeeld van, op deze plek is het namelijk mogelijk om tussen de pinguïns te zonnen en te zwemmen. Mocht het strand niet helemaal iets voor jouw klant zijn, dan is de openbare ‘Sea Point Swimming Pool’ met uitzicht op de Atlantische Oceaan een uitstekend alternatief. Wanneer de drukte van Kaapstad de toerist wat te veel wordt, zijn de ‘Kirstenbosch Tuinen’ een prima plek om even op adem te komen. Aan de oostelijke kant van de Tafelberg liggen het 850 hectare grootte tuinen die voor zowel natuurliefhebbers als voor bergbeklimmers een uitstekende plek zijn. Vanaf dit punt is er een aantal routes die naar de top van de berg lopen.

Pinguïns op Boulder Beach.

Op safari!

Dat Zuid-Afrika het safariland bij uitstek is, is bij veel liefhebbers al jaren bekend. De talloze mogelijkheden voor een prachtige safaritocht met de mooiste flora en fauna van het land zorgen voor een ideaal pakket. Het Kruger National Park is wellicht de meest bekende bestemming voor een safari. Van privérondreizen dwars door het immense landschap van het park of familiesafari’s waarbij overnacht kan worden in lodges, hotels of tenten. Het is allemaal mogelijk in het Krugerpark. Het 352 kilometer lange en 60 kilometer brede park is het leefgebied van honderden verschillende diersoorten. In dit park heb je de meeste kans om de Big Five tegen te komen. Het park is in 1927 opengesteld voor publiek en is een belangrijk beschermd gebied voor het wilde dierenleven van Afrika. Dag en nacht kunnen toeristen safari’s maken door het natuurpark, die met de auto, fiets of zelfs lopend kunnen worden gedaan. Hoewel het niet direct als safari kan worden gezien, kunnen wilde dieren ook in het water worden bewonderd. De ‘Witte Haaien hoofdstad van de Wereld’, Gansbaai, ligt op circa twee uur rijden vanaf Kaapstad en laat je ‘duiken’ met witte haaien. Voor menig avontuurliefhebber staat deze activiteit op de bucketlist vanwege de adrenaline die door je lichaam stroomt wanneer er een witte haai opduikt vlakbij de metalen kooi. Wanneer het op het laatste moment toch te spannend wordt, is het mogelijk om tegen een gereduceerd tarief vanaf de boot de immens grote vissen te bezichtigen.

Staat Zuid-Afrika ook op jouw bucketlist? Boek nu alvast je reis!

Nog meer inspiratie nodig? Bekijk dan deze mooie beelden van Zuid-Afrika.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten