Kenia: het safari-land met een prachtige natuur

Kenia haar bekendste natuurpark

Inhoudsopgave

In het oosten van Afrika ligt het land Kenia, dat bekend staat als het safari-land. Hier kun je nog echt op de Afrikaanse manier op safari gaan. Terwijl je over onverharde wegen rijdt, kijkend naar grote groepen gnoes en zebra’s en de Maasai met traditionele kledij begroet, ontdek je hoe mooi dit land is. Kenia heeft onwijs veel te bieden. Grote kans dat je niet kunt wachten om het land te gaan ontdekken!

Bezoek de twee Tsavo National Parken

In 1948 opende één van de oudste en grootste nationale parken van Kenia, de Tsavo National Park. Het park is door een grote snelweg gescheiden in twee parken: Tsavo East National Park en Tsavo West National Park. Beide parken hebben hun eigen bezienswaardigheden. Zo heeft Tsavo West een gevarieerd landschap dat wordt gecreëerd door vulkanische activiteiten. Hier vind je veel grote zoogdieren en vogels. In Tsavo East vind je vooral uitgestrekte savannes waar de kans groot is om olifantenkuddes te zien, maar ook leeuwen, nijlpaarden en buffels.

Het prachtige Tsavo National Park in Kenia
Tsavo National Park

Verken Kenia vanuit een luchtballon

Volgens de locals is het mooiste National Park van Kenia de Masai Mara Game Reserve. Het park is een uitgestrekt natuurgebied in het zuiden van het land. Het grenst met Tanzania en het park loopt dan ook over in het Serengeti National Park. In de zomer is het een aanrader om het gebied te verkennen in een luchtballon. De grote migratie begint in deze periode en van bovenaf zie je grote groepen gnoes en zebra’s rennen. Een bijzondere ervaring om nooit te vergeten.

De veelzijdige stad Nairobi

Nairobi is een van de grootste steden van Afrika én de hoofdstad van Kenia. De stad heeft aan de ene kant luxe, maar ook koloniale wijken en grootste slums. Toch is de stad een prima uitvalbasis om de natuur te ontdekken. In de omgeving van Nairobi vind je namelijk het Nairobi National Park, waar je meer dan 100 verschillende soorten zoogdieren vindt, waaronder giraffen en luipaarden. Wil je de giraffen van dichtbij bekijken? Ga dan naar het Giraffe Centre, een opvangcentrum dat zich inzet voor natuurbehoud. Hier kun je de giraffen die goed worden verzorgd aaien en voeren. Een ander mooi opvang is het Sheldrick Elephant Orphanage, waar olifanten en neushoorns worden beschermd. Hier vangen ze de jonge olifanten op waarvan de moeder is gedood door stropers. Beide projecten zijn bijzonder en zeker een bezoek waard.

Een kleine olifant in het Sheldrick Elephant Orphanage
Sheldrick Elephant Orphanage

Er is nog meer…

Dit zijn niet de enige hoogtepunten van Kenia. Het land heeft nog veel meer nationale parken die je heel graag wil ontdekken. Zo heb je het bijzondere Kisite-Mpunguti Marina National Park, een natuurpark in de zee waar je fantastisch kunt snorkelen. Amboseli National Park staat bekend als het huis van de olifanten. Je zult ze hier dan ook gegarandeerd tegenkomen. Lake Nakuru National Park is weer het huis van neushoorns. Wie weet heb je geluk en spot je de witte én de zwarte neushoorn. Zin in een avontuurlijk boottochtje? Dan kan over Lake Naivasha. Hier vind je vele vogels en nijlpaarden en kun je veilig met een gids het water over.

Twee neushoorns in het Lake Nakuru National Park
Lake Nakuru National Park
Lotte Broers

Lotte Broers

Hi! Ik ben Lotte en werk op de redactie bij Voyago.nl. Ik houd van reizen en kan niet wachten om de wereld meer te gaan ontdekken. Mijn favoriete vakantieland is Griekenland, waar je mij kan vinden op het prachtige Kreta. Spanje blijft ook een favoriet, zeker na vijf maanden in Noord-Spanje te hebben gewoond. Heb je vragen of wil je meer weten? Stuur mij dan een mailtje via info@voyago.nl!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten