Maak een onvergetelijke roadtrip door Botswana

De Baobab boom in Botswana

Inhoudsopgave

Botswana wordt ook wel de heilige graal van de Afrikaanse Safari genoemd. Het land zit vol met de mooiste natuurparken en -reservaten. Zo bestaat ongeveer 40 procent van Botswana uit natuurlijke natuurgebieden. Combineer je rondreis met de vier nationale parken van Botswana voor een onvergetelijke ervaring.

1. Chobe National Park

In het noorden van het land vind je het Chobe National Park. Het is het eerste nationale park van Botswana dat je zeker niet mag overslaan tijdens je roadtrip. Het park staat vooral bekend om zijn grote olifanten kuddes die hier te vinden zijn. Ongeveer 50.000 olifanten noemen het park namelijk hun thuis, dus de kans dat je hier het enorme dier tegenkomt, is heel groot. Verder heb je in het noordoosten de Chobe Riverfront, het meest bezochte deel van het park. Als de rivier overstroomt, komen hier allerlei wilde dieren naartoe, waaronder giraffes, olifanten en vogels. In het Linyanti moerasgebied vind je onder andere leeuwen, luipaarden en kuddes olifanten. Als je veel dieren wilt spotten, moet je zeker naar dit park gaan!

Olifanten spotten in Botswana
Chobe National Park

2. Makgadikgadi Pans National Park

In Centraal Botswana vind je de Makgadikgadi zoutpannen. Ooit was het een gigantisch meer dat miljoenen jaren geleden is gevormd, vandaag de dag vind je hier de laatste restanten van het meer. Tijdens het regenseizoen lopen de zoutpannen vol, waarmee het duizenden dieren aantrekt. Zebra’s, gemsbokken, elandantilopes en tienduizenden flamingo’s kom je hier tegen tijdens je roadtrip. Tussen de zoutpannen bestaat het landschap uit rotsen, woestijnvlaktes en zandduinen, terwijl je aan de zijkanten vele bomen vindt. Wie weet spot je hier nog meer wilde dieren.

Zebra's in Botswana
Makgadikgadi Pans National Park

3. Nxai Pan National Park

Een soortgelijk park is het Nxai Pan National Park in het noorden van Botswana. Ook hier zijn zoutpannen te vinden. De zoutpannen waren ooit een onderdeel van een enorm meer, totdat het langzaamaan opdroogde. Het verschil met het Makgadikgadi park is dat de zoutpannen in Nxai Pan voedingsrijke grasvlaktes hebben. Dit trekt grote kuddes dieren aan, waardoor je onder andere gnoes, gemsbokken en zebra’s tegenkomt in het gebied. Nog een indrukwekkende highlight van het park is het Baines Babob gebied. Terwijl je uitkijkt over de Kudiakam zoutpannen vind je hier zeven grote baobab bomen. Proef als het kan een heerlijke baobabvrucht die in de bomen hangen!

Leeuw in Nxai Pan National Park
Nxai Pan National Park

4. Kgalagadi Transfrontier National Park

Ooit was het park opgesplitst in twee parken, maar sinds 2000 zijn de parken samengevoegd. Hierdoor ligt het Kgalagadi Transfrontier National Park voor een deel in Zuid-Afrika en voor een deel in Botswana. Het park wordt goed beschermd, waardoor er een limiet is aan het aantal mensen in het park. Ver van tevoren boeken is hierdoor een pre, maar het is het meer dan waard om hier een fantastische roadtrip te maken. In het nationale park spot je namelijk gegarandeerd de Big Five. Vergeet ook zeker niet om op zoek te gaan naar de Kalahari-leeuw, die bekend staat als een groot en woest beest.

Roadtrip door Botswana
Kgalagadi Transfrontier Park

Wil je een andere reis maken door Afrika? Maak dan een roadtrip door het prachtige land Zuid-Afrika! Hier vind je de perfecte combinatie van natuur en cultuur. Wil je door meerdere landen tegelijkertijd reizen? Via Kras.nl, Djoser en Baobab kun je een fantastische rondreis boeken door de mooiste landen van Afrika.

Lotte Broers

Lotte Broers

Hi! Ik ben Lotte en werk op de redactie bij Voyago.nl. Ik houd van reizen en kan niet wachten om de wereld meer te gaan ontdekken. Mijn favoriete vakantieland is Griekenland, waar je mij kan vinden op het prachtige Kreta. Spanje blijft ook een favoriet, zeker na vijf maanden in Noord-Spanje te hebben gewoond. Heb je vragen of wil je meer weten? Stuur mij dan een mailtje via info@voyago.nl!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten