De leukste kersttradities wereldwijd

Kersttradities

Inhoudsopgave

Voor velen is reizen een manier om nieuwe bestemmingen te ontdekken, lokale lekkernijen te proeven en andere culturen te ervaren. Dit blijkt onder andere uit het feit dat meer dan de helft (55%) van de Nederlandse reizigers op zoek is naar authentieke ervaringen die representatief zijn voor de lokale cultuur tijdens hun volgende reis.

En wat is nou een beter moment om andere culturen en tradities te ervaren dan de kerstperiode? Van een kerst op rolschaatsen tot een huis van snoep dat regelrecht uit een sprookje lijkt te komen: omarm dit kerstseizoen de unieke tradities van over de hele wereld. Om reizigers op weg te helpen zette Booking.com enkele van de meest gedenkwaardige kerstervaringen wereldwijd op een rijtje.

Geniet van een suikerzoet verblijf. Londen, Engeland

Om de kerstperiode in te luiden heeft Booking.com dit jaar in hartje Soho een suikerzoet verblijf gecreëerd, gevuld met kersttraktaties zoals kerstkransjes, peperkoekhuisjes en zuurstokken. De gelukkige gasten die dit unieke verblijf weten te boeken krijgen de kans een magische nacht door te brengen in ‘Candy Cane House’, omringd door snoep, chocola en nog veel meer lekkers. Het verblijf is twee nachten exclusief beschikbaar op Booking.com en biedt ruimte aan maximaal twee personen per nacht op 18 en 19 december.

Kerst met een snoep-poepende boomstam. Catalonië, Spanje

Gezinnen in het Spaanse Catalonië vieren de kerstperiode met een opvallende traditie: Tió de Nadal. Tió de Nadal is een holle boomstam met pootjes, een lachend gezichtje en een rode hoed. Hij wordt vanaf 8 december in huis gezet en elke nacht verzorgd met wat eten en een dekentje om hem warm te houden. Op kerstavond wordt hij geslagen met een stok tot hij cadeautjes en snoep ‘poept’.

Gefrituurde kip op kerstavond. Tokio, Japan

Velen zullen bij Kerstmis niet meteen denken aan gefrituurde kip, maar in Japan eten gemiddeld zo’n 3,6 miljoen gezinnen dit gerecht tijdens de kerstperiode. Sinds een wereldberoemde snackketen in 1974 feestelijke ‘buckets’ met kip ging promoten als een onmisbare traktatie tijdens de kerstdagen, is het een wijdverbreide gewoonte geworden.

Bijzondere kerstverlichting. San Fernando, Filipijnen

Het Grote Lantaarn Festival wordt elk jaar in december gevierd in San Fernando, dat ook bekend staat als de ‘kersthoofdstad van de Filipijnen’. Elk jaar komen er bezoekers naar de stad om de parade met prachtige gigantische lantaarns te zien, die door locals zijn gemaakt van bamboe, staal, gekleurd plastic en papier. Met een temperatuur van rond de 33 graden Celsius vind je er ook het ideale klimaat als je met de kerst het koude winterweer wilt ontvluchten.

Op rolschaatsen naar de kerk. Caracas, Venezuela

Het idee om met Kerstmis naar de kerk te gaan, is voor velen tamelijk traditioneel. De inwoners van Caracas kijken daar heel anders tegenaan: ze gaan op rolschaatsen naar de kerstviering. Dit ongebruikelijke vervoersmiddel is inmiddels zo ingeburgerd dat veel straten vanaf 08:00 worden gesloten voor de rest van het verkeer, zodat de rolschaatsende kerkgangers veilig hun bestemming kunnen bereiken. Het verhaal gaat dat kinderen een touwtje aan hun teen knopen en dat uit het raam laten hangen. Passerende rolschaatsers kunnen er dan aan trekken om ze wakker te maken. Zo hoeven ze de speciale kerkdiensten, die plaatsvinden van 16 tot en met 24 december, niet te missen.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten