De mooiste spots uit de Tour de France

De mooiste regio’s uit de Tour de France

Inhoudsopgave

De laatste week van de Tour de France 2017 is ingegaan. Terwijl de spanning voor wielerliefhebbers stijgt, kunnen Francofielen nog even genieten van het landschap. Een goed moment voor een aantal van de mooiste Franse plekken uit tour tot dusver.

Vittel
Het thermale kuuroord Vittel is niet alleen bekend van het watermerk, maar de regio is ook gelieft vanwege zijn groen beboste hellingen. Neem La Planche des Belles Filles, een van de hoogste bergtoppen in de Haute-Saône. Naast al het natuurschoon zijn er pittoreske kerkjes en sprookjesachtige kastelen te zien.

Sarlat

Sarlat is het hoogtepunt van de Dordognestreek, in dit middeleeuwse stadje lijkt de tijd te hebben stilgestaan. Dit komt gek genoeg door de armoede die er heerste in de 19e eeuw, hierdoor ontsnapte de stad aan de industrialisering. Een tip: bezoek de marktdagen (woensdag en zaterdag) in Sarlat en waan je tussen de locals.

Haute-Loire
In deze dunbbevolkte streek kom je helemaal tot rust. Je ziet er vooral veel heuvels en meanderende riviertjes. Hier liggen tal van midenr bekende dorpen, die net zo de moeite waarde zijn om te bezoeken. Zoals het dorp Prades in Haute-Loire met de Rocher du Bac, een iconische rots die boven het dorp uittorent.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten