Een dagje uit naar de populaire stad Antwerpen

De Grote Markt in de stad

Inhoudsopgave

Een dagje uit buiten Nederland, maar wil je niet met de auto? Ga met de trein naar de populaire stad Antwerpen! Uitgebreid winkelen, biertjes proeven, musea bezoeken, hier kan het allemaal. Pak de trein om relaxt de dag te beginnen en vervolgens te kunnen genieten van Antwerpen. Boek een fiets tour of ga wandelend de activiteiten doen!

De stationshal van Antwerpen-Centraal

Vanuit Breda gaat er een rechtstreekse trein naar Antwerpen. Zodra je binnenkomt op dit station, kom je uit op de stationshal en laat dit nu een van de mooiste gebouwen zijn van Antwerpen. Het station is gebouwd tussen 1899 en 1905 en daardoor een prachtig gebouw. Loop ook zeker even naar de bovenste verdieping voor een beter zicht. Vanuit centraal station is alles te bereiken met de voet, waardoor het nog aantrekkelijker is om met de trein te reizen.

Centraal Station Antwerpen
Centraal Station Antwerpen

De oude binnenstad van Antwerpen

Antwerpen is een prachtige stad en dat is vooral terug te zien in de oude gebouwen. Het centrale punt van Antwerpen is de Grote Markt, waar je de Onze-Lieve-Vrouwe-Kathedraal vindt. Dit is de grootste kerk van Antwerpen en op bepaalde tijdstippen mag je de toren beklimmen voor een prachtig uitzicht. Wandel door de oude binnenstad en eindig met een iets lekkers.

Musea genoeg

De stad Antwerpen heeft veel musea die je niet mag missen tijdens je bezoek. Zo heb je het Museum aan de Stroom, waar je tijdelijke collecties kunt bekijken. Dat niet alleen, het heeft ook het beste panoramadak waar je een uitzicht over heel Antwerpen hebt. Bezoek ook het Rubenshuis, waar de beroemde kunstenaar Peter Paul Rubens vroeger werkte en woonde. Hier ga je het gehele huis af, met of zonder gids.

Lokale lekkernijen op elke hoek

Vlaamse friet, Belgische wafels en verrassende biertjes, dat vind je allemaal in Antwerpen. Overal zijn kraampjes waar je de vers gebakken wafels kan eten en op elke hoek vind je een frietzaak voor de échte Vlaamse frites. Een favoriet is toch wel het Elfde Gebod, een café met een uniek interieur. Overal in de zaak staan heiligenbeelden en het zit op de hoek van Onze-Lieve-Vrouwe-kathedraal. Het aanbod van bieren is enorm, dus voor iedereen is er wat lekkers te vinden!

De straatjes van de stad
De straatjes van de stad

Winkelen in de beste straten

Overal in de stad heb je steegjes met de leukste boetiekjes, maar bekender is de Meir. Dit is de grote winkelstraat die eindeloos doorgaat. Hier vind je vooral de grote ketens als H&M en Zara. Het is hier dan ook aan de drukke kant, dus het is een aanrader om de zijstraatjes in te gaan. Zo kan je rustig winkelen in de boetiekjes en ontdek je winkels waar je nooit eerder bent geweest.

Lotte Broers

Lotte Broers

Hi! Ik ben Lotte en werk op de redactie bij Voyago.nl. Ik houd van reizen en kan niet wachten om de wereld meer te gaan ontdekken. Mijn favoriete vakantieland is Griekenland, waar je mij kan vinden op het prachtige Kreta. Spanje blijft ook een favoriet, zeker na vijf maanden in Noord-Spanje te hebben gewoond. Heb je vragen of wil je meer weten? Stuur mij dan een mailtje via info@voyago.nl!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten