Egypte: de 10 highlights van het fascinerende land

De prachtige Piramides of Gizeh

Inhoudsopgave

Het land van de farao’s, piramides en mummies, maar ook van uitgestrekte woestijnen, de langste rivier ter wereld een fantastische duikplekken, oftewel Egypte. Staat er in de toekomst een rondreis door dit fantastische land op de planning? Vergeet deze 10 highlights dan niet!

1. Start de reis in de drukke stad Caïro

De hoofdstad van Egypte is tevens de grootste stad van het land. Hoewel het hier hartstikke druk is, hoort het bij de stad. Caïro prikkelt de zintuigen, maar je ontdekt ook de schoonheid van deze moderne metropool. Bezoek ook de stad uit de Oudheid waar je de schatten ontdekt als de Piramides van Gizeh, de bekende Sfinx en de kroonjuwelen van Toetanchamon en Ramses II.

De moderne metropool van Egypte
Caïro

2. Bewonder de Piramides van Gizeh

De drie piramides van Gizeh is één van de hoogtepunten van Egypte. De grootste is de Piramide van Cheops en is één van de zeven wereldwonderen. De piramide wordt bewaakt door de wereldberoemde Sfinx. Vergeet niet de kleinste piramide van de drie, de Piramide van Mycerinus, te bezoeken en de Piramide van Chefren.

3. Leer de geschiedenis van Egypte kennen

Als je de stad Caïro bezoekt, is het zeker een aanrader om een bezoekje te brengen aan het Egyptisch Nationaal Museum. Het museum herbergt de schatten van Toetanchamon en het is zo groot dat je hier dagenlang doorheen zou kunnen dwalen. Kom hier meer te weten over de achtergronden van de Egyptenaren en hun cultuur.

4. Ga snorkelen in de Rode Zee

In Egypte kun je prachtig snorkelen en de Rode Zee staat bekend als één van de mooiste plekken ter wereld om te duiken. Het water is zo helder waardoor je het koraalrif en de tropische vissen goed kunt bekijken. De kans is groot dat je tijdens het snorkelen of duiken zeeschildpadden, dolfijnen en walvishaaien tegenkomt doordat er verschillende natuurreservaten zijn aangewezen om bedreigde diersoorten te beschermen.

Ga snorkelen in de Roze Zee
De Rode Zee

5. Ga naar de hoofdstad van het Egyptische rijk

Luxor ligt in de Nijlvallei en wordt in tweeën gedeeld door de rivier de Nijl. Luxor was de hoofdstad van het Egyptische rijk en is ook bekend onder de naam Thebe. Tegenwoordig is deze stad een openluchtmuseum met een overvloed aan eeuwenoude tempels, graftombes en standbeelden. Tip: bezoek de Luxortempel, de Tempel van Amon en de Tempel van Rames II voor een bijzondere ervaring.

6. Ontdek de graven van de farao’s

Vlakbij Luxor vind je één van de beroemdste begraafplaatsen in de wereld, de Vallei der Koningen. De vallei herbergt 63 graven van farao’s uit de periode van 1550 tot 1070 voor Christus. Ondanks de verstopte locatie is een groot deel van de graven leeggeroofd. Slechts enkele zijn ongeschonden teruggevonden, waaronder het graf van farao Toetanchamon.

Ontdek één van de beroemdste begraafplaatsen
de Vallei der Koningen

7. Vaar over de rivier de Nijl

De rivier de Nijl is één van de langste rivieren ter wereld. In het noorden van Egypte mondt de Nijl uit in de Middellandse Zee. Hier vormt de rivier de Nijldelta, het meest vruchtbare stuk grond van heel Egypte. Langs de oevers van de Nijl vind je alle grote steden, historische bouwwerken en tempels, doordat het al eeuwenlang de levensader van Egypte is. Maak een mooie boottocht over de Nijl of boek een meerdaagse cruise.

8. Rij door de Sahara

Tijdens een rondreis door het land Egypte kan een bezoek aan de Sahara natuurlijk niet ontbreken. De uitgestrekte woestijn heeft niets anders dan zand, zover het oog reikt. Vanuit steden als Caïro en Luxor kun je de Sahara te voet, per kameel, met een auto of met een quad bereiken of zo deze bijzondere woestijn te bewonderen.

Maak een tocht door de Sahara
De Sahara

9. Bezoek de grootste kamelenmarkt van Egypte

Op zo’n 40 kilometer vanaf de hoofdstad Caïro ligt Birqash. In de stad vind je de grootste kamelenmarkt van Egypte en hier worden dagelijks honderden kamelen verkocht. Voor de belevenis is het een aanrader om deze bijzondere markt te bezoeken, omdat het voor ons een niet-alledaagse handel is.

10. Bezoek de kleurrijkste Khan-el-Khalili markt

Nog een prachtige markt in Egypte is de Khan-el-Khalili markt. Het is de grootste, kleurrijkste en misschien ook wel de oudste soek ter wereld. Terwijl je langs de kraampjes vol kruiden, Perzische tapijten, waterpijpen en kleding loopt, kom je knusse theecafés tegen waar je heerlijke thee kunt proeven. Tip: bezoek de markt aan het einde van de middag, want dan gaan de winkeltjes open en komt de soek tot leven.

Lotte Broers

Lotte Broers

Hi! Ik ben Lotte en werk op de redactie bij Voyago.nl. Ik houd van reizen en kan niet wachten om de wereld meer te gaan ontdekken. Mijn favoriete vakantieland is Griekenland, waar je mij kan vinden op het prachtige Kreta. Spanje blijft ook een favoriet, zeker na vijf maanden in Noord-Spanje te hebben gewoond. Heb je vragen of wil je meer weten? Stuur mij dan een mailtje via info@voyago.nl!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten