Expedia: Nederlanders grootste feestbeesten tijdens wintersport

Expedia: Nederlanders grootste feestbeesten tijdens wintersport

Inhoudsopgave

Nederlandse wintersporters zijn in vergelijking met andere nationaliteiten de wildste ter wereld. Dronken op de ski’s, seks op de piste en een verhouding met de skileraar: niks lijkt te gek. Zo blijkt uit onderzoek in opdracht van Expedia onder 13.000 wintersporters uit 13 landen.

Uit dit rapport blijkt onder meer dat Nederlanders fanatieke après-skiërs zijn. Een derde van de ondervraagden geeft aan de après-ski als belangrijkste onderdeel van de wintersportvakantie te vinden. Hierbij wordt Oostenrijk, het meest als beste après-skibestemming genoemd.

Alcohol
86 procent drinkt alcohol op vakantie en bijna een kwart drinkt dagelijks meer dan vijf glazen. Nederlanders drinken hiermee wereldwijd het meest op wintersport. Daarna volgen de Britten en de Zwitsers. Een opvallend detail is de feestende Nederlanders zich ook het meest ergeren aan dronken skiërs en snowboarders op de piste. De op een na grootste ergernis is ‘gele sneeuw’ (32%).

Seks op de piste
Een op de vijf Nederlanders zegt weleens seks te hebben gehad op de piste. Alleen de Belgen overtreffen dit aantal. En als we het dan toch over naakt hebben: een op tien Zwitsers, Belgen en Nederlanders zijn is ooit zonder kleding de piste afgedaald. Hierbij zijn mannen in de meerderheid. Ski- en snowboardinstructeurs zijn op liefdesgebied populair onder Nederlanders, bijna een op de vijf heeft weleens een een lera(a)r(es) aan de haak geslagen.

Uitgaven
De hoeveel geld die wintersporters tijdens de vakantie uitgeven, verschilt per nationaliteit. Italianen zijn het zuinigst met gemiddeld een budget van 1.527 euro in totaal. Nederlanders geven binnen een week bijna 2.500 euro uit, dat is boven het bedrag dat de meeste buitenlanders spenderen tussen de voor een weekje wintersport, namelijk 1.500 euro tot 2.000 euro. Amerikanen spannen de kroon met gemiddelde van 3.493 euro.

Skiën of snowboarden
Nederlanders blijken de grootste snowboardfans, een derde van hen verkiest snowboarden boven skiën. Bij de jongeren is de interesse vrijwel gelijk. De oudere generatie heeft een duidelijke voorkeur voor skiën.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten