Geen handbagage? Dan krijg je voorrang op Schiphol

Geen handbagage? Dan krijg je voorrang op Schiphol

Inhoudsopgave

Schiphol gaat tijdens de drukke zomermaanden experimenteren met een ‘no trolley’-doorgang. Via een speciale rij kunnen passagiers die geen of weinig handbagage bij zich hebben, sneller door de veiligheidscontroles. Hiermee hoopt Schiphol de lange wachtrijen in piekuren omlaag te halen.

De proef begint zaterdag 1 juli om de vertrekhallen 1, 2 en 3. Het gaat om passagiers die alleen met een handtas, laptoptas of een kleine rugzak reizen. Reizigers met een kleine koffer (geschikt voor handbagage), rolkoffers, grote tassen en grote rugzakken moeten in de reguliere controlerijen blijven staan.

Schiphol komt later met meer details over dit experiment. Er moeten bijvoorbeeld duidelijke criteria komen welke passagiers gebruik mogen maken van de doorgangen. Ook moeten passagiers direct naar de goede doorgang worden geleid.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten