Zó voorkom je extra kosten voor handbagage

Zó voorkom je extra kosten voor handbagage

Inhoudsopgave

De eisen rondom toegestane handbagage worden nogal eens veranderd en kunnen ook nog eens verschillen per airline. Reiszoekmachine KAYAK.nl helpt een handje op weg en zocht alle gestelde eisen rondom handbagage haarfijn uit.

Uit een analyse van KAYAK.nl blijkt dat de afmetingen die zijn toegestaan, per luchtvaartmaatschappij, niet heel ver uit elkaar lopen. Overigens is er volgens de reiszoekmachine wel een groot verschil tussen het aantal toegestane kilo’s en de extra kosten van het inchecken van te zware of te grote handbagage bij de gate.

British Airways
Zo kunnen British Airways-reizigers die moeite hebben met kiezen tussen schoenen en zomerjurkjes hun hart ophalen. Bij deze maatschappij is het toegestane aantal kilo’s maar liefst 23 kilo. Bij alle andere onderzochte vliegmaatschappijen ligt dit gewicht tussen de 7 en 12 kilo.

‘Reizigers die graag veel handbagage meenemen en vliegen met Lufthansa of Aeroflot moeten oppassen. Wie zich bij deze maatschappijen niet aan het maximale toegestane gewicht van 8 en 10 kilo houdt, wordt in de meeste gevallen gedwongen om de handbagage in te checken en flink bij te betalen. Op een korte vlucht kost het inchecken van te zware handbagage 45 euro bij Lufthansa. Bij Aeroflot is dat 100 euro. Op een lange vlucht kost het bij Aeroflot 125 euro en bij Lufthansa zelfs 150 euro. Dit terwijl de gemiddelde prijs voor het inchecken van overtollige bagage op een korte vlucht rond de 55 euro per item ligt’, meldt KAYAK.nl op hun website.

Corendon & Turkisch Airlines
Bij de airlines Corendon en Turkish Airlines betaal je bij overgewicht als enige luchtvaartmaatschappij bij per kilo. Dat kan dus aardig oplopen bij te zware bagage. Bij Turkish Airlines betaal je op een korte vlucht 7 euro per kilo te zwaar, en op een lange vlucht 15 euro. Corendon vraagt bij te zware handbagage van maximaal 20 kilo 32 euro per enkele vlucht, en bij een gewicht van 30 kilo 45 euro.

Klik hier voor de complete analyse van KAYAK.nl.

Redactie Voyago

Redactie Voyago

De redactie van Voyago zorgt dagelijks voor jouw portie reisinspiratie. Tips voor de redactie? Mail ons dan: redactie@voyago.nl.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten