Overzicht: dit kun je in 2018 van de airlines verwachten

Overzicht: dit kun je in 2018 van de airlines verwachten

Inhoudsopgave

In de luchtvaart verandert er voortdurend van alles. De ene airline innoveert in razend tempo, de ander gaat kopje onder. Het is dan ook begrijpelijk als je het overzicht soms kwijt bent. Voyago.nl zet het even voor je op een rij.

Qatar Airways
Qatar Airways introduceert vanaf 6 februari 2018 een directe lijnverbinding met Penang. De airline geeft met de tweede bestemming in Maleisië verdere invulling aan haar ambitieuze wereldwijde uitbreidingsplannen. Ook zullen er extra vluchten worden ingezet naar Krabi, Ho Chi Minh City en Hanoi. Chiang Mai zal in december toegevoegd worden aan het routenetwerk.

KLM
KLM gaat met ingang van de zomer 2018 een derde dagelijkse vlucht naar New York City toevoegen. Ook komt er een extra vlucht naar Colombia. Ook zijn er plannen om de dienstregeling naar Colombia uit te breiden met een vierde wekelijkse Amsterdam-Bogota-Cartagena-Amsterdam service. Of dit doorgaat hangt nog af van goedkeuring door de overheid.

Brussels Airlines
Brussels Airlines breidt haar aanbod uit met tien nieuwe bestemmingen vanaf dit winterseizoen. Zo worden Bordeaux en Madeira voor het eerst in de winter aangevlogen. Ook het korte- en middellange afstandsaanbod breidt uit met Kaapverdië, Tunesië en Egypte. Andere nieuwkomers zijn Lanzarote en Fuerteventura. Naar Tenerife kan in de winter dagelijks afgereisd worden en er zijn ook meer vluchten naar Gran Canaria gepland.

Tunisair
Nu het negatieve reisadvies van Tunesië is aangepast is Tunisair druk om deze bestemming weer terug in de markt te brengen. Zo zal Tunisair in de zomer van 2018 een nieuwe directe vlucht van Amsterdam naar Monastir op dag vijf openen. Tunisair zal deze vlucht uitvoeren met de B737. De normale tweewekelijkse vlucht naar Tunis zal nog steeds uitgevoerd worden met een A320.

Singapore Airlines
Sinds 4 september 2017 verbindt Singapore Airlines drie keer per week Groningen met Singapore via Kopenhagen. Naast de dagelijkse non-stopvlucht van Schiphol naar Singapore, kunnen reizigers nu ook kiezen om vanaf Groningen Airport Eelde met Nordica naar Kopenhagen te vliegen om daar over te stappen op de non-stopvlucht van Singapore Airlines.

Hong Kong Airlines
Hong Kong Airlines werkt hard aan de weg. Na Vancouver en Los Angeles zullen ze ook naar San Francisco en New York gaan uitbreiden. Naast Noord-Amerika heeft Hong Kong Airlines al een sterk netwerk binnen Azië en naar Australië en Nieuw-Zeeland.

WOW air
Het IJslandse WOW air voegt vier nieuwe Amerikaanse bestemmingen toe aan haar netwerk, namelijk Detroit, Cleveland, Cincinnati en St. Louis. Vanaf 25 april 2018 zal WOW air vier keer per week van Amsterdam naar Detroit vliegen, op maandag, woensdag, vrijdag en zondag. Naar Cleveland zullen vanaf 3 mei 2018 vier vluchten per week gaan, op dinsdag, donderdag, zaterdag en zondag. Naar Cincinnati gaan vanaf 9 mei ook vier vluchten per week, op maandag, woensdag, vrijdag en zondag. Tot slot zullen er tussen Amsterdam en St. Louis vanaf 17 mei vier vluchten per week gaan op maandag, dinsdag, donderdag en zaterdag.

Ryanair
Ryanair gaat vanaf maart 2018 vanaf Airport Weeze op het Bulgaarse Burgas vliegen. Tweemaal per week – op woensdag en vrijdag – vertrekken de Ryanair-toestellen vanaf de Niederrhein naar Burgas. De stad Burgas ligt aan een zeer mooie baai in het oosten van het land aan de Zwarte Zee en is niet alleen geschikt voor strandvakanties, maar voor iedereen die de cultuur en de natuur van het land wil leren kennen. In de havenstad is er veel te ontdekken zoals oude gebouwen en geneeskrachtige mineraalbaden, bovendien ligt de stad mooi ingebed in een gezonde natuurlijke omgeving met meren en veel groen.

Transavia
Transavia biedt in totaal 26 nieuwe routes vanuit Nederland en Frankrijk. Vanaf Amsterdam Airport Schiphol zijn dat Belgrado (Servië), Helsinki (Finland), Katowice (Polen), Ljubljana (Slovenië), München (Duitsland), Sofia (Bulgarije), Zürich (Zwitserland) en Olbia (Italë). Vanaf Eindhoven Airport gaat Transavia vliegen naar Marrakech (Marokko), Sevilla (Spanje), Tel Aviv (Israël) en Stockholm (Zweden) vanaf Eindhoven Airport. Vanaf Rotterdam The Hague Airport gaat de luchtvaartmaatschappij vliegen op Al Hoceima (Marokko), Lissabon (Portugal), Bergerac (Frankrijk), Venetië (Italië) en Valencia (Spanje).

Jet Airways
Jet Airways is per 29 oktober gestart met een dagelijkse rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Bangalore (India). Dit is de derde dagelijkse vlucht van Jet Airways tussen Amsterdam en India, de luchtvaartmaatschappij vliegt al vanaf Schiphol rechtstreeks naar haar Indiase hubs Mumbai en Delhi. De nieuwe vlucht naar Bangalore wordt de enige non-stop service tussen de beide steden.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten