Het geheim van het Thaise noordoosten: Loei

Het geheim van het Thaise noordoosten: Loei

Inhoudsopgave

De provincie Loei in het noordoosten is een prachtig stukje authentiek Thailand. Deze landbouwprovincie is vooral populair bij de inwoners van het land, maar nog een stuk minder bekend bij westerse reizigers. Onterecht, want het onontdekte en ongerepte Loei verdient een plekje op de bucketlist van iedere reiziger.

Phi Ta Khon Festival Loei

Het geheim van het noorden

Op de grens van Laos en slechts een uurtje vliegen van Bangkok, ligt hét geheim van het noorden: Chiang Khan. Stap hier op een traditionele vissersboot voor een verkenningstocht over de adembenemende Mekong rivier. De hoofdstraat van Chiang Khan, Chai Kong, is perfect voor een traditionele Thaise massage, het shoppen van authentieke souvenirs en een gesprekje met de locals. Zet de wekker om een bijzonder ochtendritueel mee te maken, als de monniken bij zonsopgang door de straten wandelen voor aalmoezen. Bewoners staan langs de straat met voedsel en andere giften die de monniken dankbaar in ontvangst nemen. Een unieke boeddhistische traditie. Liever wat meer beweging? Pak dan de fiets om het dorp te verkennen.

Koudste plekje van Thailand

Een van de absolute must sees van Loei is het Phu Ruea National Park. Het park is 120 km² groot en het hoogste punt is al vijf jaar lang het koudste plekje van Thailand. Naast prachtige routes en mooie uitzichten, zijn er watervallen, rotstuinen en grotten. Daarnaast zijn er verschillende resorts en kampeerplekken op de hellingen van Phu Ruea, evenals Chateau de Loei Winery, een enorme wijngaard met moderne wijnbereidingsfaciliteiten.

Cultuur snuiven

Wie toe is aan een beetje cultuur brengt een bezoekje aan het Dan Sai Folk Museum. Het museum toont een collectie over de cultuur en traditie van de stad Dan Sai en is opgedeeld in zes verschillende zones. Zo zijn er bijvoorbeeld in de vijfde zone traditionele maskers en kostuums die bezoekers kunnen aantrekken. Om het bezoek af te sluiten kan er in de laatste zone genoten worden van een overheerlijke Thaise maaltijd in het restaurant.

 

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten