Ha Long Bay: de parel van het land Vietnam

Het natuurfenomeen Ha Long Bay

Inhoudsopgave

In het noordwesten van het Aziatische land Vietnam vind je een prachtige baai genaamd Ha Long Bay. Het bijzondere natuurfenomeen bestaat uit 3500 eilandjes die uit het heldere water van de Tonkin Golf rijzen. Samen met de vele vissersboten die hier tussendoor varen ziet het er adembenemend uit. Het is een grote trekpleister van Vietnam en dat is zo gek nog niet. Een bezoekje aan de baai tijdens je rondreis is het zeker waard.

Een oude legende

Ha Long Bay staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en dat is meer dan terecht. Sinds 2012 wordt het al één van de zeven wonderen van de natuur genoemd en het is ook een plek die je niet mag overslaan tijdens je rondreis door Vietnam. Halong betekent neerdalende draak en de baai heeft de naam te danken aan een oude legende. Zo kreeg een draak de opdracht van de keizer om een invasie op het land tegen te houden vanuit de zee. De draak spuwde stukken jade naar beneden die vervormden tot eilandjes en rosten. De vijandelijke schepen zonken hierdoor en Ha Long Bay was ontstaan.

Hoe ontdek je Ha Long Bay

Er zijn verschillende manieren om het natuurfenomeen Ha Long Bay te ontdekken. Een favoriet van de meeste toeristen is om te gaan kajakken. Via een kajak kan je op je eigen tempo het gebied verkennen. Het water is rustig, dus ervaren hoef je niet te zijn. Een groot voordeel van de kajak is dat je op plekken komt waar een cruiseschip niet bij kan. Voor als je veel te besteden hebt, is het een aanrader om een vlucht te boeken boven Ha Long Bay. Hierdoor maak je prachtige foto’s én heb je een prachtig uitzicht over heel Ha Long Bay.

Verken de drijvende dorpen

Nog een reden om naar Ha Long Bay te gaan, zijn de drijvende dorpen op het water. Op deze manier kun je zien hoe de locals leven op het water. De locals zijn enthousiast en vertellen jou graag hoe ze leven. Als je vriendelijk vraagt of je ergens een foto van mag maken of ergens een kijkje mag nemen, dan is dat bijna altijd mogelijk.

De drijvende dorpjes op Ha Long Bay
De drijvende dorpjes

Relaxen op het strand

Heb je gekajakt en de dorpjes ontdekt? Ga dan relaxen op het strand en snorkelen in het heldere water. Door alle rosten en eilandjes die je vindt, heb je talloze kleine strandjes. Grote kans dat als je ergens naartoe vaart je het strand voor jezelf alleen hebt. Wacht tot de zonsondergang voor een spectaculaire afsluiter!

Lotte Broers

Lotte Broers

Hi! Ik ben Lotte en werk op de redactie bij Voyago.nl. Ik houd van reizen en kan niet wachten om de wereld meer te gaan ontdekken. Mijn favoriete vakantieland is Griekenland, waar je mij kan vinden op het prachtige Kreta. Spanje blijft ook een favoriet, zeker na vijf maanden in Noord-Spanje te hebben gewoond. Heb je vragen of wil je meer weten? Stuur mij dan een mailtje via info@voyago.nl!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten