Hawaï: het mooiste land om te gaan eilandhoppen

Het eiland Kauai

Inhoudsopgave

Hawaï is een perfect land om te gaan eilandhoppen. Het land bestaat uit meer dan honderd vulkanische eilanden, maar alleen de grootste eilanden zijn bewoond. De zes belangrijkste eilanden zijn Oahu, Kauai, Big Island, Maui, Molokai en Lanai. Op elk eiland kan je weer iets anders doen, dus het is zeker een aanrader om zoveel mogelijk eilanden af te gaan!

1. Zwem tussen de vissen en schildpadden

Hawaï kent een prachtige onderwaterwereld. Pak zodra het kan je snorkel en ga opzoek naar al het moois wat te vinden is. Op het eiland Oahu kan je goed snorkelen. De Hanauma Bay vlakbij Honolulu is vrij druk, maar het wachten is het meer dan waard. Terwijl je aan de ene kant kleurrijke vissen ziet zwemmen door al het koraal, zwemt er aan de andere kant van je een schildpad. Een onvergetelijke ervaring!

Snorkelen in Oahu
Hanauma Bay

2. Leer surfen in het surfparadise

Op hetzelfde eiland van Hawaï kun je leren surfen. Dit surfparadise is voor zowel beginners als voor de gevorderde surfer. Ga naar Waikiki Beach en huur een surfplank om je eerste golf te pakken. Voor hogere golven is het handig om naar het noorden af te reizen. Liever niet surfen? Geniet dan van de zon op het strand terwijl je kijkt naar de surfers die de gekste kunstjes laten zien.

3. Beklim een vulkaan op Big Island

Een van de actieve vulkaneneilanden is Big Island, waar je de lava in de zee ziet stromen. Je kan ervoor kiezen om een helikoptervlucht te boeken, maar het is het leukste om een hike te maken over het eiland. Zo heb je de prachtige valleien van Waipi’o en Pololu waar je fantastisch kunt wandelen. Vergeet niet naar Hawaï Volcanoes National Park te gaan, waar je actieve vulkanen hebt én de Mauna Loa, de grootste vulkaan ter wereld.

4. Ga hiken op het eiland Kauai

Kauai is het groenste eiland van Hawaï en hierdoor kan je er adembenemende hikes maken. Zo heb je het Kōke’e State Park, waar je een geweldig uitzicht hebt over de Kalalau Valley en de Na Pali Coast. De rode Waimea Canyon tussen de groene bergen en watervallen is indrukwekkend en ook hier kun je mooie hikes maken.

Waimea Canyon op Kauai
Waimea Canyon

5. Walvissen en bultruggen spotten

Het eiland Maui is hét eiland waar je walvissen en bultruggen kunt spotten. Deze dieren overwinteren hier omdat het ‘Au’Au kanaal tussen de eilanden in de winter een fijne temperatuur heeft voor de dieren. Met een bootexcursie kom je dichtbij de dieren en zie je naast walvissen en bultruggen ook potvissen, vinvissen en dolfijnen.

6. Ontwijk de toeristen

De twee eilanden Molokai en Lanai worden minder bezocht door toeristen. Op het eiland Molokai vind je het traditionele plattelandslaven en de hoogste kliffen ter wereld. Op het ananaseiland Lanai vindt je de charme van het oude Hawaï.

Lotte Broers

Lotte Broers

Hi! Ik ben Lotte en werk op de redactie bij Voyago.nl. Ik houd van reizen en kan niet wachten om de wereld meer te gaan ontdekken. Mijn favoriete vakantieland is Griekenland, waar je mij kan vinden op het prachtige Kreta. Spanje blijft ook een favoriet, zeker na vijf maanden in Noord-Spanje te hebben gewoond. Heb je vragen of wil je meer weten? Stuur mij dan een mailtje via info@voyago.nl!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten