Hoe je maximaal geniet van Malta

Hoe je maximaal geniet van Malta

Inhoudsopgave

Malta is een mix van de Arabische, Romeinse, Spaanse, Franse en Engelse cultuur. Maar niet alleen op cultureel gebied heeft het een heleboel te bieden. Er is op en rondom Malta genoeg te doen, lees verder en laat je inspireren.

Malta staat bekend om haar rotsachtige kust, maar biedt ook voldoende aangename stranden. Zoals Mellieha Bay. Dit stukje Malta heeft een fijn zandstrand dat ver doorloopt in het ondiepe water en dat maakt het meteen een aangenaam familiestrand. Naast de service van de omringende horecagelegenheden zijn er toiletten en een EHBO-post aanwezig.

Juist op zoek naar een rustige plek? Gnejna Bay ligt naast het drukbezochte Golden Bay, maar is een stuk minder bekend bij het grote publiek en daardoor ideaal voor rustzoekers. Ben je een sportief type en toe aan een uitdaging? Ga dan windsurfen, kajakken of zeilen op Malta. Een geschikt strand voor deze activiteiten is St. George Bay in Birzebbuga. Deze kleine, maar prachtige baai ligt dicht bij Marsaxlokk, in het zuidoosten van Malta.

Buitenactiviteiten
Voor vakantiegangers die ook wat actie en avontuur willen beleven, is Malta een heerlijke bestemming. Het geweldige klimaat en de omringende zee lenen zich bij uitstek voor buitenactiviteiten. Van fietsen tot kajakken, klimmen, duiken, wandelen en snorkelen: voor elke dag een andere ‘kick’. Een ideale manier om op eigen tempo Malta en Gozo te ontdekken is per fiets. De compacte eilanden bieden mooie routes langs de prachtige kustlijnen. In korte tijd ontdek je eenvoudig Malta en Gozo op een bijzondere en actieve manier. Nieuwe fietsroutes leiden langs kunsthistorische highlights, lieflijke dorpjes, ruige kust en bruisende centra. Daarnaast zijn er speciale ‘bikehotels’ die op fietsers zijn ingericht en speciale voorzieningen bieden.

Moe na een dag fietsen? Een verfrissende duik in de zee geeft de broodnodige ontspanning. De heldere wateren rondom de eilanden lenen zich bij uitstek voor duik- en snorkeltochten. Met bijna 30 verschillende duikspots, van riffen tot grotten en wrakduiken, is er genoeg te beleven. Een leuke manier om het kleine Comino en haar beroemde Blue Lagoon te ontdekken is per kajak. Er zijn perfecte kajak dagtochten van Gozo naar Comino, waarbij je al kajakkend verschillende grotten en inhammen bezoekt. Tijdens een picknick lunch op Comino is er ook tijd om rond te lopen en te zwemmen en snorkelen in de Blue Lagoon.

Onderwaterwereld
In de Blue Hole kan de liefhebber tot zestig meter duiken, maar de meeste vissen bevinden zich tussen de tien en dertig meter diepte. Meer gevorderde duikers kunnen terecht bij de Double Arch Reef. De Maltese eilanden staan bekend om haar prachtige rustige wateren met scheepswrakken, grotten en rotswanden. Een van deze scheepswrakken is de MV Karwela, die van 1957 tot 2002 rondvoer. In 2006 werd ze samen met de MV Cominoland in Gozo tot zinken gebracht om verder dienst te doen als kunstmatig rif voor duikers. Beiden liggen in het Gozokanaal tussen Gozo en Malta, waardoor de site eenvoudig bereikt kan worden tijdens een dagtrip vanaf Malta.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten