Malta: de ideale mix van natuur en cultuur

Malta

Inhoudsopgave

Van de verschillende eilanden die tot Malta behoren, zijn Gozo, Comino en Malta het meest toeristisch. Gozo is groen en landelijk. Comino is nagenoeg onbewoond, maar heeft prachtige strandjes en de beroemde Blue Lagoon, de ultieme snorkel- en zwemspot. De bestemming is compact en heeft een warmbloedige charme, een ideale mix van cultuur en natuur.

Valletta

Malta is een mix van verschillende culturen. Het land heeft invloeden uit zowel de Arabische, Romeinse, Spaanse, Franse en Engelse cultuur. De bestemming is eeuwenlang van cruciaal strategisch belang geweest. De oude hoofdstad Mdina heeft, naast de naam zelf, veel overblijfselen uit het Arabische verleden. De huidige hoofdstad Valletta is één groot openluchtmuseum en om die reden ook benoemd tot UNESCO Werelderfgoed. Ook de Engelse invloed is duidelijk zichtbaar: links rijden, rode telefooncellen en Engels is de tweede taal op Malta.

Tip van de redactie: Valletta Merisi Suites

Cultuurliefhebbers

Valletta wordt door veel bezoekers gezien als een van de hoogtepunten van hun vakantie. Door de Maltezen wordt Valetta ook wel Citta Umilissima genoemd, wat ‘een stad gebouwd door en voor echte heren’ betekent. De levendige stad is het commerciële hart van Malta en een kunstwerk van Barok. Valletta (ver)leidt je door de smalle karakteristieke straatjes naar paleizen, kerken en kunstwerken die het straatbeeld sieren. De combinatie van kleine winkeltjes en internationale ketens maken Valetta ook een heerlijke shopstad. Cultuurliefhebbers halen hier ongetwijfeld hun hart op. Een van de best bewaarde geheimen van Malta zijn de prehistorische vondsten en megalithische tempels. Verspreid over de eilanden staan tientallen van dit soort tempels. De stenen bouwwerken dateren van 3600-2500 voor Christus en worden beschouwd als de oudste vrijstaande stenen gebouwen ter wereld. Zelfs ouder dan de Egyptische piramides en Stonehenge. De absolute hoogtepunten zijn de Hagar Qim tempels en het Hypogeum – een ondergronds doolhof dat over drie niveaus is verdeeld.

Malta
De bijzondere straatjes in Valletta.

Actief

Voor vakantiegangers die ook wat actie en avontuur willen beleven, is Malta een heerlijke bestemming. Het geweldige klimaat en de omringende zee lenen zich bij uitstek voor buitenactiviteiten. Van fietsen tot kajakken, klimmen, duiken, wandelen en snorkelen: voor elke dag een andere ‘kick’. Een ideale manier om op eigen tempo Malta en Gozo te ontdekken is per fiets. De compacte eilanden bieden mooie routes langs de prachtige kustlijnen. In korte tijd ontdek je eenvoudig Malta en Gozo op een bijzondere en actieve manier. Nieuwe fietsroutes leiden langs kunsthistorische highlights, lieflijke dorpjes, ruige kust en bruisende centra. Daarnaast zijn er speciale ‘bikehotels’ die op fietsers zijn ingericht en speciale voorzieningen bieden.

Malta
Toe aan ontspanning? Wat dacht je van deze accommodatie!

Frisse duik

Moe na een dag fietsen? Een verfrissende duik in de zee geeft de broodnodige ontspanning. De heldere wateren rondom de eilanden lenen zich bij uitstek voor duik- en snorkeltochten. Met bijna 30 verschillende duikspots, van riffen tot grotten en wrakduiken, is er genoeg te beleven. Een leuke manier om het kleine Comino en haar beroemde Blue Lagoon te ontdekken is per kajak. Er zijn perfecte kajak dagtochten van Gozo naar Comino, waarbij je al kajakkend verschillende grotten en inhammen bezoekt. Tijdens een picknick lunch op Comino is er ook tijd om rond te lopen en te zwemmen en snorkelen in de Blue Lagoon.

Ontdek de cultuur en natuur van Malta

Wil jij de mix van cultuur en natuur op Malta zelf ervaren?

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten