Hotspots over de hele wereld, altijd bij de hand

Hotspots over de hele wereld, altijd bij de hand

Inhoudsopgave

Echte hotspots ontdekken naast de bekende klassiekers: het Louvre, de Eiffeltoren en het Vondelpark? Urban Journalist heeft een app gelanceerd waarmee je hotspots van je eigen vrienden, like-minded locals en influencers kunt vinden, deze kunt opslaan en organiseren.

Urban Journalist is een city exploring app waarmee je de tofste hotspots vindt met behulp van vrienden. Door op een platform vrienden, gelijkgestemden, locals en influencers te verbinden en te inspireren, willen de makers de ultieme urban experience creëren. Gebruikers van de app kunnen zelf hun favoriete plekken toevoegen, opslaan en hun ervaringen met vrienden delen. Zo leer je nieuwe steden kennen of herontdek je juist je eigen stad. De app omvat meer dan 4000 hotspots, zoals restaurants, bars, clubs, goede koffietentjes, boetiekjes en de mooiste plekjes in de stad.

Persoonlijk en praktisch
De app zou persoonlijker zijn dan bestaande alternatieven, doordat gebruikers hun eigen profiel aan kunnen maken en daarop foto’s van hotspots kunnen delen. De ingebouwde filters van de app geven een extra dimensie. Via notities en labels kunnen gebruikers anderen op de hoogte brengen van hoe iets eruit ziet en welke vibe het heeft. Op basis van een tip van een persoon, de soort plek en de vibe vind je de hotspot die je zoekt. Een andere feature is het ‘digitale paspoort’, waarmee gebruikers precies kunnen bijhouden in welke landen ze zijn geweest.

Ook is de all-in-one app makkelijk in gebruik, omdat praktische informatie (locatie, website, openingstijden) automatisch wordt aangevuld. Met de nearby feature vind je hotspots die op dat moment in de buurt zijn. Met de filterfunctie kun je checken wie welke hotspot heeft getipt. De bucketlist feature helpt je herinneren welke nieuwe plekken je nog wilt ontdekken. De explainer video legt de app uit.

Ontstaan initiatief
Urban Journalist is een initiatief van Amsterdammer Timo Bierens. Samen met vrienden Remco Couwenbergh en Michael Meier startte hij begin 2017 met de ontwikkeling van de city exploring app. Timo: ‘Tijdens mijn reizen en het werken in het buitenland merkte ik dat het frustrerend veel tijd kost om de perfecte tips voor stedentrips te vinden. Als een vriend mij een tip geeft, dan weet ik dat het goed zit, maar één platform dat al deze tips overzichtelijk opslaat, zodat je deze ook makkelijk kunt delen, miste. Zo ontstond het idee om een app te ontwikkelen die het vinden van de persoonlijke hotspots makkelijk maakt.’

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten