India, wanneer ga jij?

India, wanneer ga jij?

Inhoudsopgave

India is het land van de paleizen, tempels en natuur. Na China is India het op een na grootste land ter wereld naar inwonertal. Wereldwijd bekend door de Taj Mahal en steeds populairder in Nederland als vakantiebestemming. Reden voor bezoekje als het aan ons ligt.

Mumbai, ook wel Bombay genoemd, is de grootse stad van India met meer dan 20 miljoen inwoners. De stad ligt op het eiland Salsette, gelegen aan de Arabische Zee. Mumbai is het culturele en commerciële hart van India. Er zijn veel financiële instellingen gevestigd en vele Indiase bedrijven hebben er hun hoofdkantoor. Vanwege de hogere levensstandaard worden immigranten van over heel het land aangetrokken, de stad is daarom ook een smeltkroes van verschillende Indiase culturen.

Ongekend populair in India zijn de filmproducties die in deze stad worden gemaakt, het zogenoemde Bollywood. Tijdens een studiotour krijg je een kijkje achter de schermen en leer je over alle aspecten die bij het maken van een film komen kijken. Eén van de bekendste toeristische bezienswaardigheden van Mumbai is de imposante triomfboog ‘de Gateway of India’. Achter de boog ligt een kade, waar je op een van de vele rondvaartboten een tocht door de haven kunt maken. Ook voor alle winkelfanaten is Mumbai uitermate geschikt. De vele winkelstraten, bazaars en markten kunnen je uren bezighouden.

Natuur en wild
De natuur in India is enorm divers dat je bijna niet weet waar je moet beginnen. Van stranden tot jungles, van woestijnen tot de Himalaya, van grasvlaktes tot rijstvelden. Natuurliefhebbers kijken hun ogen uit, een rondreis door het land is dan ook een onvergetelijke ervaring. Als je aan India denkt, denk je niet snel aan een strandvakantie, maar wist je dat er meer dan 7.000 kilometer aan kustlijn is? De kustlijn telt tal van mooie zandstranden, die uitermate geschikt zijn om heerlijk tot rust te komen.

In het oosten en noordoosten van India vind je prachtige natuurreservaten waar je klant kans maakt om wilde dieren, zoals neushoorns, olifanten en tijgers te spotten. Het land heeft volgens BestemmingAzie natuur- en wildbescherming hoog in het vaandel staan. Er is een grote rijkdom aan fauna met 350 soorten zoogdieren waaronder de bedreigde Bengaalse tijger, Aziatische olifant, Indische neushoorn en sneeuwluipaard. Daarnaast zijn er ca. 47.000 plantensoorten en 1.200 vogelsoorten.

Taj Mahal

Must see
Ben je voor het eerst in India? Dan is het bijna onmogelijk om de Taj Mahal over te slaan. Ondanks dat het een enorm land is met ontelbaar veel mogelijkheden, staat India vooral bekend om deze imposante tempel. Dit wereldwonder is een witte tempel met vele koepels en minaretten. Achter deze mooie tempel schuilt een nóg mooier verhaal, want Moghul-keizer Shah Jahan heeft de Taj Mahal gebouwd ter ere van zijn overleden vrouw.

De Taj Mahal is een van de meest herkenbare gebouwen ter wereld en een symbool van India. In 2007 werd de Taj Mahal verkozen tot een van de zeven nieuwe wereldwonderen. Het gebouw wordt jaarlijks door miljoenen toeristen bezocht. Voor velen van hen is het mausoleum vooral een romantische ode aan de liefde.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten