Universal Orlando opent deze zomer een Jurassic World achtbaan

Jurassic World achtbaan

Inhoudsopgave

Deze zomer, op 10 juni, opent Universal Orlando Resort de VelociCoaster. Florida’s snelste en hoogste lanceerbaan, gelegen in het themapark Islands of Adventure. Deze achtbaan brengt een nieuw ‘Jurassic World’-verhaal tot leven dat de epische spanning en populaire personages combineert uit de blockbuster-filmfranchise met adembenemende achtbaanmanoeuvres.

De VelociCoaster is de nieuwe blikvanger in het park.

VelociCoaster

Deze Jurassic World achtbaan, genaamd VelociCoaster, neemt je mee naar een dynamische omgeving die is geïnspireerd door de Jurassic World-films, omgeven door gedetailleerd rotswerk en een weelderig junglelandschap, gunstig gelegen nabij de verhoogde uitkijktoren die wordt gebruikt om de dino’s in de gaten te houden. Eenmaal binnen worden de gasten begroet door Dr. Wu terwijl ze meer te weten komen over de hypermoderne nieuwe achtbaan. Onderweg word je op de hielen gezeten door Blue, Delta, Charlie en Echo en je komt zelfs oog in oog te staan met een paar hongerige Velociraptors die vol spanning wachten op hun vrijlating. Terwijl de adrenaline toeneemt en gasten het laadplatform naderen, zullen ze een paar geruststellende woorden van Claire Dearing horen – en een laatste waarschuwing van Owen Grady.

Spectaculair

Met de VelociCoaster haalt Universal Orlando Resort een van de meest spectaculaire achtbanen van Florida in huis. Tijdens een rit in de achtbaan ga je maar liefst 47 meter de hoogte in met een topsnelheid van 110 kilometer per uur. In het 1,4 kilometer lange traject ga je maar liefst vier keer over de kop. Durf jij het aan?

Universal’s Islands of Adventure

De VelociCoaster ligt in Universal’s Islands of Adventure. Naast een Jurassic World/Park themagebied is hier nog veel meer te beleven. Zo ontdek je hier ook Marvel Super Hero Island, Toon Lagoon, Skull Island en The Wizarding World of Harry Potter. In het laatstgenoemd themagebied werd in 2019 ook een achtbaan geopend, namelijk Hagrid’s Magical Creatures Motorbike Adventure.

Wil jij deze Jurassic World achtbaan zelf ervaren? Boek nu jouw reis naar Orlando!

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten