Een kijkje in de Dominicaanse keuken

Een kijkje in de Dominicaanse keuken

Inhoudsopgave

De Dominicaanse Republiek is door de Ibero-Amerikaanse Academie voor Gastronomie en de Koninklijke Spaanse Academie van Gastronomie tot de hoofdstad van de gastronomische cultuur van het Caribisch gebied bekroond. Reden om een kijkje in de Dominicaanse keuken te nemen!

De Dominicaanse keuken heeft invloeden uit verschillende culturen, zoals Indiase (Tainos), Spaans en Afrikaans. Deze invloeden hebben een patroon gevormd dat steeds meer een eigen karakter krijgt. De gastronomie wordt elke dag verrijkt met nieuwe invloeden, waarbij zelfs de Aziatische cultuur een rol speelt.

Een aantal gerechten uit de Dominicaanse keuken:

Moro – Dit gerecht bestaat uit een mengsel van rijst met korrels (bonen, duivenerwten)

Dominicaanse Vlag – Bestaat uit witte rijst, bonen en gestoofd vlees, vergezeld met salade of gebakken groene banaan.

Sancocho – Bananen, yautía, yucca, auyama, vergezeld met rundvlees, kip en varkensvlees.

Locrio – Dit gerecht komt in verschillende vormen, maar de kern is rijst gemengd met vlees – het kan kip, varkensvlees, rundvlees, chop, en zelfs salami zijn. Gewoonlijk wordt tomatensaus of bija toegevoegd zodat het een roodachtige kleur krijgt.

Mangú – Bestaat uit het koken van bananen met water en een beetje zout, zodra ze klaar zijn wordt er een puree van gemaakt. Meestal wordt de mangu geserveerd met salami, eieren, kaas en gefrituurde uien.

Zoete Habichuelas – Bestaat uit het bereiden van de bonen met koemelk en kokosnoot, zoete aardappelen en rozijnen.

Vis met kokosnoot – Bij dit gerecht wordt de vis gefrituurd en vervolgens kokosnootsaus toegevoegd. Het wordt geserveerd met rijst en bonen.

Rum & sigaren
Twee dingen waar de Dominicaanse Republiek bekend om staat zijn rum en sigaren. De beste rum van de wereld komt hier vandaan. De drank is zeer smaakvol en is daarnaast ook nog eens goedkoop. De rum wordt voornamelijk puur gedronken, maar wordt ook vaak gebruikt in Cuba Libre, de favoriete rumcocktail van velen. Verder wordt rum gebruikt als basis van een medicinale drank met wortel, honing en kruiden: ‘Mamajuana’. Het is mogelijk om een rumfabriek te bezoeken, waar rondleidingen worden gegeven en men kan proeven.

Niet alleen de rum doet het goed, maar volgens kenners behoren ook de sigaren uit de Dominicaanse Republiek tot de beste van de wereld. In de stad Santiago worden deze sigaren in de fabrieken goedkoop aangeboden. De Dominicaanse Republiek heeft dus niet alleen de fraaiste stranden van de wereld, de Dominicanen leveren ook de beste rum en sigaren van de wereld. Het land is niet alleen geschikt voor liefhebbers van zon, zee en strand. Toeristen kunnen hier ook terecht voor cultuur, natuur en avontuur.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten