Lopers uit dertig landen bij Reggae Marathon

Lopers uit dertig landen bij Reggae Marathon

Inhoudsopgave

Reggae- en loopliefhebbers uit meer dan 30 landen kunnen hun hart ophalen tijdens de 17de editie van de jaarlijkse Reggae Marathon. Deze vindt plaats tussen 30 november en 2 december 2017 in Negril, Jamaica.

Lopers kunnen meedoen aan de marathon, halve marathon en de 10 kilometer. Deze editie gaan ook meer dan 15 Nederlanders de uitdaging aan. Uit de Verenigde Staten komen 450 lopers van de Reggae Runnerz en zijn uit Jamaica veel deelnemers voor liefdadigheidsinitiatieven.

‘De Reggae Marathon biedt een unieke kans voor deelnemers om een geweldig sportevenement te ervaren tegen de achtergrond van Negril’s beroemde witte zandstrand van Seven Mile Beach’, aldus Donnie Dawson, plaatsvervangend directeur van de Jamaica Tourist Board.

De race begint bij het Long Bay Beach Park aan Seven Mile Beach. Vanaf de start om 05.15 uur in de ochtend van zaterdag 2 december worden de lopers opgezweept door pulserende reggaemuziek en door enthousiaste toeschouwers die de vrolijke ‘Irie-sfeer’ creëren en de lopers toejuichen. Bij vertrek lopen de deelnemers eerst naar het centrum van Negril, daarna in noordelijke richting naar het dorp Green Island, om vervolgens te eindigen bij het strand van Long Bay Beach Park en daar direct af te koelen in de azuurblauwe Caribische zee.

Aan de vooravond van de marathon tanken de deelnemers extra energie bij de ‘World’s Best Pasta Party’ bij het hotel Couples Swept Away, waar ook een expositie is te vinden en het huldigingsfeest wordt georganiseerd. Het prijzengeld is meer dan $ 10.000, – .

Voor meer informatie en deelname www.reggaemarathon.com.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten