Maatregelen coronavirus in Europese landen versoepeld

Maatregelen coronavirus in Europese landen versoepeld

Inhoudsopgave

In een aantal Europese landen worden de maatregelen tegen het coronavirus vanaf deze week voorzichtig versoepeld. Zoals in het zwaar getroffen Italië worden de maatregelen bijvoorbeeld iets minder streng en in Duitsland gaan de eerste scholieren weer naar de les.

Fabrieken in Italië zullen weer open gaan en de bouwsector mag weer aan het werk. Kinderen kunnen weer buitenspelen, parken gaan weer open en bij horecazaken mag eten worden besteld. Binnen zitten is nog niet toegestaan en Italianen moeten een meter afstand houden.

In België mogen niet-essentiële bedrijven weer opstarten, op voorwaarde dat het personeel anderhalve meter afstand houdt. Bij onze buren in Duitsland gaan de eerste scholieren weer naar de les. In beide landen moet in het openbaar vervoer het gezicht worden bedekt.

Verder in Portugal kunnen de bewoners weer naar de kapper. Ook buurtwinkels, autodealers en boekwinkels mogen weer open. In Polen mogen hotels en winkelcentra weer van het slot.

In Griekenland mag een klein aantal bedrijven open, zoals boekwinkels, kappers en schoonheidssalons. Dus ook zwemmen in de zee is weer toegestaan. In het openbaar vervoer zijn mondkapjes verplicht.

De maatregelen tegen het coronavirus zijn het gesprek van de dag.

Bron: NOS.nl

Redactie Voyago

Redactie Voyago

De redactie van Voyago zorgt dagelijks voor jouw portie reisinspiratie. Tips voor de redactie? Mail ons dan: redactie@voyago.nl.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten