Nederlander kruist als eerste Midden-Oosten met elektrische auto

Nederlander kruist als eerste Midden-Oosten met elektrische auto

Inhoudsopgave

De Nederlandse avonturier Wiebe Wakker (30) is de eerste die volledig per elektrische auto het Midden-Oosten door zigzagt. Vorig jaar op 15 maart vertrok Wakker uit Houten en arriveerde na 376 dagen in Mumbai. De 30-jarige Nederlander is al ruim een jaar op weg naar zijn eindpunt in Australië.

Wakker is op pad met de zogenoemde Bundles VW; een volledige elektrische omgebouwde wagen met een actieradius van 200 kilometer en moet 12 uur aan het stopcontact voordat hij opgeladen is. De Nederlander reist zonder geld en is helemaal afhankelijk mensen die hem via social media ondersteunen met eten, een slaapplek of stroom voor zijn auto. Zijn route naar het land Down Under in Oceanië is ook afhankelijk van deze aanbiedingen.

De reiziger ontving tot nu toe meer dan 750 aanbiedingen uit 43 verschillende landen via zijn website PlugMeIn. Voldoende hulp om zigzaggend Europa en Azië te kruisen. Inmiddels heeft Wakker 24 landen gezien en ruim 40.000 kilometer afgelegd.

Wakker: “Ik ben trots, maar vanaf hier start het moeilijkste deel. India is een gigantisch land en aanbiedingen komen vooralsnog alleen vanuit de twee grote steden’, aldus de Nederlander. Zijn volgende doel is Myanmar te bereiken, ruim 4.000 kilometer verderop. ‘Het worden een hoop stops en het verkeer in India is berucht, maar ik ben er van overtuigd dat, met de gastvriendelijkheid waar de Indiërs bekend om staan, ook deze uitdaging gehaald zou worden.’

Redactie Voyago

Redactie Voyago

De redactie van Voyago zorgt dagelijks voor jouw portie reisinspiratie. Tips voor de redactie? Mail ons dan: redactie@voyago.nl.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten