New York: drie keer anders met de alternatieve bucketlist

New York: drie keer anders met de alternatieve bucketlist

Inhoudsopgave

Ze zijn algemeen bekend: de toeristische highlights of must-do’s in New York. De redactie van Voyago kijkt verder dan het uitzicht vanaf de Empire State, de flikkerende schermen op Times Square of de standaard Hop-On-Hop-Off busrit. Een ‘alternatieve’ bucketlist, met New York drie keer anders.

1. The Cloisters
De muren van het Metropolitan Museum of Art (MET) in New York herbergen een van de grootste kunstcollecties ter wereld. Een bezoek aan dit museum staat dan ook bij velen op het verlanglijstje. Echter, weten maar weinigen dat The Cloisters, gelegen in het noordelijke puntje van Manhattan, ook tot de collectie van The MET behoort. Het museum bestaat uit delen van vijf verschillende Franse kloosters, die duizenden Europese kunstwerken tentoonstellen. Een van de hoogtepunten zijn de Middeleeuwse tuinen waarmee The Cloisters zijn omgeven.

2. Sunday Flea Market in DUMBO
Tot en met 27 november, wordt in DUMBO District in Brooklyn, nog elke zondag de Sunday Flea Market gehouden. Een knusse vlooienmarkt, met zo’n 75 kraampjes aan vintage kleding en meubels, handgemaakte sieraden en tapijten, collectors items en food stands. Kortom: van klassieke polaroid camera’s en verkleurde Toy Story poppetjes, tot oude platen en vintage spijker jacks. De perfecte spot voor het vinden van unieke items, want een ding is zeker: alles wat er hangt, staat of ligt is one of a kind. Trek er wel wat tijd voor uit, want alles ligt dicht op- en door elkaar.

3. Roosevelt Island Tram
Stap op de zwevende Roosevelt Tram, die ook als decor ten tonele trad in de Spiderman (2002) film. De kabelbaan loopt over de de East River heen en geeft een spectaculaire view op de Upper East Side en het eiland zelf. Opstappen kan op 2nd avenue en 60th Street.

Redactie Voyago

Redactie Voyago

De redactie van Voyago zorgt dagelijks voor jouw portie reisinspiratie. Tips voor de redactie? Mail ons dan: redactie@voyago.nl.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten